+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 6. vasárnap, 09:45
Bár az ország szeretné, ha minél több turista érkezne hozzájuk, az alkohol fogyasztása még továbbra is tilos.

Újabb lépést tett az ultrakonzervatív Szaúd-Arábia afelé, hogy vonzóbbá váljon a turistáknak: mostantól mind a külföldi, mind pedig a szaúdi nőknek megengedik, hogy egyedül is megszálljanak a szállodákban. Sőt: a külföldi pároknak a korábbiakkal ellentétben azt sem kell majd bizonyítaniuk, hogy házasok ahhoz, hogy ugyanabban a hotelszobában szállhassanak meg – írja a BBC.

 

Ettől függetlenül a szaúdi pároknak továbbra is tudniuk kell igazolni, hogy házasságban élnek.

 

A mostani engedmények nem véletlenek, hiszen az eddig elenyésző külföldi látogatót vonzó ország szeretné elérni, hogy 2030-ra évi százmillió turista forduljon meg náluk. Ennek egyik első lépése az volt, hogy Szaúd-Arábia bevezeti a turistavízumot, igaz, a látogatóktól azért azt kérik, öltözzenek erkölcsösen. A turistavízum költsége egyébként hozzávetőlegesen hetven euró, ami huszonkétezer forint körüli összegnek felel meg.

 

A lazítások ellenére van, ami továbbra is tilos marad, ilyen például az alkoholfogyasztás.

 

Aki az országba utazna, annak érdemes előtte a magyar konzuli szolgálat Szaúd-Arábiával kapcsolatos tanácsait elolvasnia.

 

Szaúd-Arábiában több más, a nőket érintő könnyítés is életbe lépett az utóbbi időkben, amikről itt írt korábban az Azonnali. Itt pedig arról lehet olvasni, mi történhet azután, hogy megtámadták az ország egyik olajfinomítóját.

 

FOTÓ: edward musiak / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás