+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 6. vasárnap, 09:45
Bár az ország szeretné, ha minél több turista érkezne hozzájuk, az alkohol fogyasztása még továbbra is tilos.

Újabb lépést tett az ultrakonzervatív Szaúd-Arábia afelé, hogy vonzóbbá váljon a turistáknak: mostantól mind a külföldi, mind pedig a szaúdi nőknek megengedik, hogy egyedül is megszálljanak a szállodákban. Sőt: a külföldi pároknak a korábbiakkal ellentétben azt sem kell majd bizonyítaniuk, hogy házasok ahhoz, hogy ugyanabban a hotelszobában szállhassanak meg – írja a BBC.

 

Ettől függetlenül a szaúdi pároknak továbbra is tudniuk kell igazolni, hogy házasságban élnek.

 

A mostani engedmények nem véletlenek, hiszen az eddig elenyésző külföldi látogatót vonzó ország szeretné elérni, hogy 2030-ra évi százmillió turista forduljon meg náluk. Ennek egyik első lépése az volt, hogy Szaúd-Arábia bevezeti a turistavízumot, igaz, a látogatóktól azért azt kérik, öltözzenek erkölcsösen. A turistavízum költsége egyébként hozzávetőlegesen hetven euró, ami huszonkétezer forint körüli összegnek felel meg.

 

A lazítások ellenére van, ami továbbra is tilos marad, ilyen például az alkoholfogyasztás.

 

Aki az országba utazna, annak érdemes előtte a magyar konzuli szolgálat Szaúd-Arábiával kapcsolatos tanácsait elolvasnia.

 

Szaúd-Arábiában több más, a nőket érintő könnyítés is életbe lépett az utóbbi időkben, amikről itt írt korábban az Azonnali. Itt pedig arról lehet olvasni, mi történhet azután, hogy megtámadták az ország egyik olajfinomítóját.

 

FOTÓ: edward musiak / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Magyar alkotó illusztrálta.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

Mégpedig Amerikába. Sokak szerint ezzel milliók személyes információi kerülnek veszélybe.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás