Bevezeti a turistavízumot Szaúd-Arábia, de a látogatóktól is elvárják, hogy „erkölcsösen” öltözzenek

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.28. 09:29

A Szaúd-Arábia látogató nőknek a helyiekkel ellentétben nem lesz kötelező viselni az abbayát, a tetőtől talpig érő fekete leplet, de azt még nem tudni, hogy akkor pontosan milyen öltözék számít majd „erkölcsösnek”.

Bevezeti a turistavízumot Szaúd-Arábia, de a látogatóktól is elvárják, hogy „erkölcsösen” öltözzenek

Történetében először turistavízumot vezet be Szaúd-Arábia. A turizmust annak jegyében futtatnák fel, hogy az ország jelenleg olajtól függő gazdasága több lábon is áljon – írja az Independent.

Ugyanakkor az ország idegenforgalmáért felelős vezető, Ahmed Al-Khateeb arra figyelmeztetett: a látogatóknak „erkölcsösen” kell majd öltözniük. Azt viszont nem részletezte, hogy pontosan milyen öltözék lenne megfelelő az ultrakonzervatív, vallásos ország szemében.

Annyi könnyítés ugyanakkor lesz a Szaúd-Arábiába látogató nők számára, hogy a helyiekkel ellentétben nekik nem lesz kötelező viselni az úgynevezett abbayát, vagyis a nőket a fejtől bokáig takaró fekete leplet.

Ahmed Al-Khateeb arról is beszélt: „történelmi pillanat” lesz az ország számára, hogy megnyitja kapuit a nemzetközi turisták előtt, a látogatók meg fognak lepődni, mennyi kincs van az országban a vibráló helyi kultúrától kezdve a természeti szépségekig.

Míg eddig a turizmus gyakorlatilag minimális volt az országban, az a céljuk, hogy 2030-ra évente százmillió látogatót vonzzanak.

Szaúd-Arábiában idén augusztusban vezették be, hogy a nők a férfiak engedélye nélkül is utazhassanak, ám még továbbra sem házasodhatnak, válhatnak el vagy vállalhatnak munkát önállóan.

Az ország nemrég amiatt is a figyelem középpontjába került, mert megtámadták az egyik olajfinomítójukat. Hogy vajon kiállhat a támadás mögött, és az milyen következménnyel járhat, arról itt írtunk részletesebben.

FOTÓlawepw / Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek