Még az orosz-ukrán válságba is belekavart a koronavírus

Szerző: Kósa András
2022.02.01. 10:40

Pozitív lett a brit külügyminiszter tesztje, nem tudott elutazni Kijevbe.

Még az orosz-ukrán válságba is belekavart a koronavírus

Koronavírusos lett Liz Truss brit külügyminiszter, ezért nem tud kedden Kijevbe utazni – ezt maga Truss jelentette be hétfőn késő este a Politico szerint.

A brit diplomácia vezetője Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott volna, hogy az orosz-ukrán feszültség megoldásáról egyeztessenek. (Ennek keretében járt – mint a magyar sajtóban elsőként megírtuk – Budapesten hétfőn Ben Wallace brit védelmi miniszter is, aki Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel találkozott.)

„Szerencsére három oltás után jól vagyok, karanténból dolgozom tovább” – közölte Liz Truss.

Boris Johnson – akinek partygate–jével kapcsolatban éppen szintén hétfőn hozták nyilvánosságra a számos súlyos kijelentést tartalmazó kormányzati jelentést – a tervek szerint elutazik Kijevbe.

A Sky News ugyanakkor megjegyezte, hogy Liz Truss hétfőn maga is jelen volt a Konzervatív Párt frakcióülésén, több kormánytaggal együtt. A múlt héten egyébként Nadhim Zahawi oktatási miniszter is jelezte, hogy megfertőződött.

BORÍTÓKÉP: Liz Truss Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek