Ennél többet már nem kaphatnak az ukrán gyerekek: levelet írt nekik Boris Johnson

Szerző: Kósa András
2022.05.23. 10:03

Gondolták volna, hogy a brit kormányfőt mélységesen elszomorította, amit látott a kijevi látogatása során? De azért „legyetek büszkék magatokra” – írta Johnson az ukrán gyerekeknek.

Ennél többet már nem kaphatnak az ukrán gyerekek: levelet írt nekik Boris Johnson

Levelet írt Boris Johnson az ukrán gyerekeknek, mégpedig az egyébként a kormányfővel és a torykkal enyhén szólva nem rokonszenvező Independent szerint „érzelmekkel teli” levelet.

A brit kormányfő még áprilisban járt Kijevben, és most a jelek szerint úgy érezte, meg kell osztania érzéseit a látogatással kapcsolatban az ukrán gyerekekkel, meg persze saját választóival is.

Boris Johnsont mélységesen elszomorította, hogy egy háborús ország fővárosában

nem látott az utcákon, a parkokban játszó gyerekeket,

és még azt is írta, el sem tudja képzelni, milyen nehéz év lehet ez a megszólítottak számára.

Viszont arra biztatta az ukrán gyerekeket, hogy legyenek nagyon büszkék magukra, „emeljék fel a fejüket”, és legyenek tisztában vele, hogy „sok millió barátjuk van szerte a világon”.

Johnson egyébként nem csak írt a hétvégén, hanem beszélt is, telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Őt arról biztosította, hogy mindent megtesznek egyrészt Ukrajna élelmiszerellátásának biztosításáért, másrészt azért, hogy az ország mielőbb képes legyen gabonatartalékait exportálni, mert ezek jelentik az egyik fő bevételi forrását.

NYITÓKÉP: Number 10 / Flickr

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek