Előválasztás Újbudán: a párbeszédes Barabás Richárd visszalép Orosz Anna javára

2021.06.18. 12:36

Ezzel az előválasztás Újbudán szintén két szereplősre sorvadt: a DK és a Jobbik támogatottságát is élvező főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna fog megmérkőzni egymással.

Előválasztás Újbudán: a párbeszédes Barabás Richárd visszalép Orosz Anna javára

Sajtótájékoztatón jelentette be a párbeszédes Barabás Richárd és a momentumos Orosz Anna, hogy

Barabás visszalép az előválasztáson Orosz javára az Újbuda központú budapesti 2-es választókerületben.

A bejelentésen az érintett jelölteken kívül ott volt még a Párbeszéd két társelnöke, Szabó Tímea és Karácsony Gergely, valamint a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András is.

A visszalépés annak fényében nem meglepő, hogy az IDEA Intézet és a Závecz Research még június elején közölt egy közvélemény-kutatást a körzetből, ami szerint a DK-s Gy. Németh Erzsébet – akit mellesleg a Jobbik is jelöl – és a momentumos Orosz Anna között nagyon minimális a különbség, míg Barabás jócskán le van maradva: az előválasztáson biztos résztvevő szavazók 31 százaléka szavazna Gy. Németh Erzsébetre, és 29 százaléka szavazna Orosz Annára, míg Barabás Richárdra 22 százaléknyian szavaznának. 

Mint korábban beszámoltunk róla, az előválasztás július 26-tól kezdődik, amikortól a jelöltek formálisan is bejelentkezhetnek. A választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék.

A bejelentést az alább lehet visszanézni:

De egyáltalán hogyan lehet megtartani 106+1 előválasztást? Utánajártunk!

NYITÓKÉP: Orosz Anna / Facebook
 

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek