Panamában öt napig vett részt egy kétnapos ülésen Hende Csaba, Bukarest, Guatemala és Washington nem érdekelte

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.07. 13:59

A panamai Parlamenti Hírszerzési–Biztonsági Fórumra a kiruccanás több mint ötmillió forintba került. Ma és holnap Bukarestben zajlik, de oda meg Hende, és más sem megy.

Panamában öt napig vett részt egy kétnapos ülésen Hende Csaba, Bukarest, Guatemala és Washington nem érdekelte

Tavaly Panamában tartott tanácskozást a Parlamentary Intelligence–Security Forum, vagyis a Parlamenti Hírszerzési–Biztonsági Fórum. Bár a hivatalos program mindössze két napos volt, Hende Csaba, Szombathely és térsége fideszes parlamenti képviselője öt napot tartózkodott közpénzen a Közép-Amerikai országban – írja laptársunk az Ugytudjuk.hu

Mindez 5 millió 752 ezer 756 forintjába fájt az adófizetőknek.

Hende akkor arra hivatkozott, hogy azért kellett neki több időt töltenie, mint a hivatalos program, mert előkészítést folytatott a tavaly szeptemberi budapesti fórumhoz.

A politikus öt napos kint tartózkodása alatt mindössze egy másfél perces beszédet mondott. Ezt:

Ráadásul, bár állítása szerint ő készítette elő a magyarországi fórumot, azon részt nem vett.

Úgy tűnik, hogy a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum ülései mostanság nem lettek fontosak sem Hendének, sem pedig a parlament más tagjának.

2021 decemberében Washingtonban, idén márciusban pedig Guatemalában szerveztek ülést. A parlament sajtóirodája szerint azonban ezen magyar delegáció nem vett részt.

A soron következő ülés ma startolt el és holnapig tart a szomszédos Bukarestben. A sajtóiroda ebben az esetben is úgy tájékoztatott, hogy magyar delegáció ezen nem vesz részt, pedig a program több órás előadással foglalkozik az ukrán-orosz háborúval is.

NYITÓKÉP: Hende Csaba/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek