Hende Csaba meglebegtette, hogy 2024-nél hamarabb is lehetnek önkormányzati választások

Szerző: Kósa András
2022.04.13. 11:01

A Szombathelyen újraválasztott fideszes képviselő szerint mostantól „iránymutatásokat” adnak az ellenzéki városvezetésnek. Azt pedig „sötét ügynek nevezte”, ha valaki közpénzből kampányol.

Hende Csaba meglebegtette, hogy 2024-nél hamarabb is lehetnek önkormányzati választások

Sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen Hende Csaba, a város újraválasztott fideszes képviselője. Az országos közmédia állapotát látva elég ironikus, hogy a politikus „sötét ügynek” nevezte a választással kapcsolatban, hogy szerinte a közpénzből fenntartott városi önkormányzati média ellenük kampányolt. (A sajtótájékoztatóra egyébként nem hívták meg laptársunkat, az Ugytudjuk.hu-t.)

Hende Csaba mondandójának lényege az volt, hogy a megválasztásával „új többség™ alakult ki Szombathelyen a jelenlegi, Nemény András polgármester nevével fémjelzett városvezetéssel szemben. Hende ezt arra alapozta, hogy a választóköri eredmények alapján a helyi képviselőtestületben is többsége lenne most a Fidesznek.

Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy mivel Nemény András bejelentette, hogy újraindul a polgármesteri tisztségért, már el is kezdődött az önkormányzati választási kampány a városban.

Mi készen állunk erre is, bármikor következzék is be, de legkésőbb 2024 őszén meg fog ez történni”

– fogalmazott érdekesen a választás időpontjával kapcsolatban. Az „új többségnek” egyébként az lesz a feladata szerinte, hogy „iránymutatást” adjon a városvezetésnek, amelyiknek mostantól együtt kell majd működnie velük. Arra azért ígéretet tett, hogy ha Szombathely valamilyen központi támogatásért folyamodna a kormányhoz, segíteni fognak.

NYITÓKÉP: Hende Csaba Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek