Napi másfél órás helyettesítést jelent a gyermek-egészségügyi ellátás Kőszegen

Szerző: Kósa András
2022.07.06. 15:06

Ja nem, bocs, jár még mellé heti két óra tanácsadás is.

Napi másfél órás helyettesítést jelent a gyermek-egészségügyi ellátás Kőszegen

Laptársunk, az Ugytudjuk.hu még korábban írta meg, hogy a megszűnés veszélye fenyegeti január 1-től a kőszegi gyermekorvosi ellátást, mivel a két ellátást nyújtó szakember nyugdíjba ment. A képviselő-testület a 2021. november 25-i ülésen úgy döntött, hogy a körzetekben ezután maga az önkormányzat lesz az egészségügyi szolgáltató és

három doktornő helyettesítésben végzi el a páciensek ellátását.

Ez a rendszer 2022. június 30-ig volt érvényben, vagyis július 1-től újfajta megoldást kellett találni arra, hogy a gyermekorvosi ellátás továbbra is működjön Kőszegen. A város több ízben is adott fel hirdetést a praxisok betöltésére, jelentkező azonban nem volt.

Az Ugytudjuk.hu kereste a polgármestert, Básthy Béla (Fidesz-KDNP) válaszában azt írta, hogy 2022. május 26-án arról döntött a képviselőtestület, hogy a praxisokban továbbra is helyetesítéssel oldják meg az ellátást. Ez augusztus 31-ig marad így.

Egy poszt került ki Kőszeg város Facebook-oldalára, ami további részleteket közöl. Eszerint az orvosi ellátást

egyetlen doktor, Szalados Katalin látja el helyettesítésben,

naponta másfél órás időtartamban.

A tanácsadást pedig Izer Ildikó vállalta magára, heti 2 órában lehet felkeresni a doktornőt. Mind a rendelést, mind pedig a tanácsadást előzetes telefonos bejelentkezés után lehet igénybe venni.

Nagyon sajnálatos, hogy a városvezetés és a polgármester nem tesz meg kellőképpen mindent azért, hogy ez a nehéz helyzet megoldódjon – mondta az Ugytudjuk.hu-nak Harkai Norbert (Összefogás Kőszegért) önkormányzati képviselő.

„Kemény döntéseket kell meghozni az ügyben, és olyan feltételeket kell teremteni, hogy vonzó legyen Kőszegre jönni gyermekorvosnak. Olyan dolgokra gondolok, mint szolgálati lakás, ingyenes parkoló használat, vagy éppen mondjuk egy korlátlan fitness bérlet. A mostani helyettesítés nem a legjobb megoldás, hiszen az orvos és a beteg viszony az egy nagyon intim dolog. Elvárható lenne, ha az orvos - különösen a gyerekeknél - évekre visszamenőleg ismerné a pácienst”

– fogalmazott.

NYITÓKÉP: A kőszegi városháza, fotó: koszeg.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek