Már nem Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetője

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.06. 09:36

Pár hónapot kapott frakcióvezetőként az egykori elnök a párt első parlamenti ciklusában.

Már nem Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetője

Fekete-Győr András helyett Gelencsér Ferenc lesz a Momentum új frakcióvezetője – áll a párt szerdai közleményében.

„A Momentum elnöksége a Momentum parlamenti frakciójával egyeztetve úgy döntött, hogy a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében, a tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén. Ahhoz, hogy a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódjon, a Momentum-frakció frakcióvezetőjévé Gelencsér Ferencet, a Momentum elnökét nevezik ki”

– írják, hozzátéve, hogy Fekete-Győr továbbra is meghatározó politikus marad országgyűlési képviselőként.

Fekete-Győr András sokáig a Momentum egyértelmű arca volt, aztán az ellenzéki előválasztáson komoly lejtmenetbe került karrierje: a gyenge eredmény után lemondott az elnökségről, helyére Donáth Anna, majd nemrég Gelencsér Ferenc került.

Lemondásakor hangsúlyozta a párt, hogy mindenképp ő lesz a Momentum frakcióvezetője, de ezek szerint ez mindössze hónapot jelentett.

Gelencsér a Momentum alapítótagja és az I. kerület alpolgármestere volt áprilisig. Az ellenzéki előválasztáson kikapott Csárdi Antaltól, az összefogás közös listáján viszont a 26. helyre került, így bejutott a parlamentbe. Miután Donáth Anna családi okokból visszavonult az elnökségtől (bár a tagság nagyjából bevallottan várja vissza), elnökké választották az országosan szinte teljesen ismeretlen politikust.

KIEMELT KÉP: A Momentum-frakció, még Fekete-Győrrel az élen (forrás: Momentum / Facebook)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek