Gelencsér Ferenc lesz a Momentum új elnöke

Szerző: Fekő Ádám
2022.05.29. 12:20

Információink szerint megelőzte a szavazáson az egykori budavári alpolgármester az országosan ismertebb Hajnal Miklóst és Kerpel-Fronius Gábort.

Gelencsér Ferenc lesz a Momentum új elnöke

Gelencsér Ferenc országgyűlési képviselőt, volt budavári polgármestert választották a Momentum Mozgalom elnökévé

– tudta meg az Azonnali. A hírt azóta a párt hivatalos közleményben is megerősítette. A pozícióért Gelencséren kívül Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, illetve Kerpel-Fronius Gábor budapesti alpolgármester indult – az eddigi elnök, Donáth Anna EP-képviselő várandóssága miatt nem indult újra a pozícióért.

Gelencsér Ferenc a Momentum alapító tagja, a 2019 őszi önkormányzati választás óta Budapest I. kerületének alpolgármestere volt. Az őszi ellenzéki előválasztáson Csárdi Antallal (LMP) ellenfele volt a belvárosban, de alulmaradt, végül a Momentum listájáról került be az Országgyűlésbe.

NYITÓKÉP: Gelencsér Ferenc FB

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek