Ukrán háborús helyekről lehet képeket nézegetni a Google Maps-en

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.18. 15:22

Meg lehet nézni, mivé lettek az orosz megszállás után különböző települések, de látni lehet a világ legnagyobb repülőgépének roncsait is.

Ukrán háborús helyekről lehet képeket nézegetni a Google Maps-en

Ukrán háborús helyszínekről tett közzé panorámafotókat a Google Maps. Az új képeken olyan helyszíneket lehet böngészni, amelyek az orosz invázió után megszállás alá kerültek, de azóta az ukrán hadsereg az orosz visszaonulás nyomán ismét átvette a hatalmat.

Az internetezők így Borodyankáról, Bucsáról, Irpinyről és a hosztomeli repülőtérről is panorámafotókat nézhetnek meg.

Hosztomellt február 24-én ostromolták meg az oroszok, akik helikopteres támadásban el is foglalták a repteret. Itt semmisült meg a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, az AN-225-ös. Amikor az orosz erők vereséget szenvedtek a Kijev környéki harcokban, visszavonultak a területről és harc nélkül feladták a repülőteret is, amely 34 napig tartó megszállás után március 31-én került ismét ukrán irányítás alá. Az oroszok egészen a fehérorosz határig vonultak vissza, feladva az addig elfoglalt területeket észak-Ukrajnában.

Bucsa mára már az Ukrajnában elkövetett orosz népírtás szimbolikus helyszíne lett, miután a visszavonulásuk után számos hátra kötött kezű kivégzett civil holttestére bukkantak itt az ukrán hatóságok.

Ugyanúgy civilek ellen elkövetett attrocitásokról számolt be a média Irpinyből és Borodyankáról is.

NYITÓKÉP: Google Maps

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek