Bill Gates koronavírusos

Szerző: Aradi Péter
2022.05.11. 16:23

Ezt most ki, hogyan magyarázza?

Bill Gates koronavírusos

„Pozitív lett a tesztem. Enyhe tüneteket tapasztalok, de követem a szakértők tanácsát, és elkülönítem magam, amíg újra egészséges nem leszek” – írta a milliárdos Twitteren. Gates a kommentek között hozzáteszi, hogy szerencsének érzi magát, hogy több oltását is megkapta, hogy tesztelhet, és hogy minőségi egészségügyi ellátást kap.

A milliárdos azt is hozzátette, hogy két év után most ül először össze a Gates Alapítvány – természetesen a Microsoft egyik videókonferenciák szervezésére alkalmas platformján keresztül, – ami közel kétmilliárd dollárt adományozott a járvány leküzdésére.

A milliárdos egyébként

a legkedveltebb főgonosza a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméleteknek

többek között azért, mert egy 2015-ös vancouveri TED-konferencián azt mondta, hogy ha valami több mint 10 millió ember halálát okozza a következő néhány évtizedben, az valószínűbb, hogy egy erősebb fertőző vírus, mint egy nukleáris háború lesz.

Az emberek fantáziája ezek után meglódult, és 2020 áprilisára, négy hónappal a járvány kitörése után már kész volt az elmélet, hogy a milliárdos előre tudott a járványról, és kihasználva azt, csipeket szeretne beültetni az emberekbe, a fene tudja, miért – valószínűleg azért, hogy ellenőrzésük alá vonják az embereket.

Egy amerikai felmérés szerint

naponta 18 ezer említést tettek erről áprilisban a közösségi médiában.

Az elmélet később, ha lehet, csak még színesebb lett, hozzáköltötték azt is, hogy lehet, hogy Gates egyedül felel a koronavírusért, hanem Anthony Faucival, az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusával együtt robbantották ki a világjárványt.

A miheztartás végett elmondjuk, hogy a második legnépszerűbb elmélet a témában az volt, amiben 5G vezeték nélküli technológiát kapcsolták össze a világjárvánnyal, ám erre 33 százalékkal kevesebbet hivatkoztak, mint a Bill Gates-cel kapcsolatosra.

A Reuters 2021. januárjában interjút készített Gatescel, aki

eleinte állítólag őszintén meglepődött ezeken az elméleteken.

Gates reméli azért, hogy ezek egy idővel el fognak tűnni. Ő egyébként azzal magyarázta a jelenséget, hogy szerinte a pandémia megijesztette az embereket.

Az ilyen elméletekre fogékonyaknak mondjuk, hogy Gates 2022 januárjában azt írta a blogján, fel kell készülni a delta- és omikron-variánsoknál gyorsabban terjedő, halálosabb vírusokra is. Ezzel együtt közölte, hogy újabb 150 millió dollárt adományoz a járványügyi felkészülést támogató CEPI-nek, azaz a Koalíció a Járványügyi Innovatív Felkészülésért nevű, Oslóban létrehozott alapítványnak.

NYITÓKÉP: Bill Gates / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek