Több száz épület borult lángba Oroszországban

Szerző: Kósa András
2022.05.08. 20:27

A tűz oka egyelőre nem ismert, de Szibériában tavasszal, nyáron egyre gyakrabban az erdőtüzek is.

Több száz épület borult lángba Oroszországban

Legkevesebb 484 épület égett már le Oroszországban a Krasznojarszki területen – írta a Nexta televízió honlapja. A függetleen fehérorosz televízió tudósítása szerint nem csak épületek, de mezőgazdasági területek is égnek. A Twitteren közölt videójukból az látszik, hogy a sűrű füst miatt szinte az ég sem látszik.

A tűz oka egyelőre nem ismert, de Oroszország legnagyobb határterületnek nevezett közigazgatási egységének (nyitóképünkön) nagy részét Szibéria alkotja, a nyár közeledtével pedig az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak itt az erdőtüzek a száraz idő miatt.

Ugyanakkor az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta számos megmagyarázhatatlan tűzeset történt Oroszországban, a Térben működő légvédelmi kutatóintézetben április végén hatan haltak meg egy tűzben, és nemrég a távol-keleti Vlagyivosztoknál is kigyulladt egy repülőtér.

NYITÓKÉP: Wikipedia

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek