Két orosz várost is támadhattak rakétákkal az ukránok

Szerző: Kósa András
2022.04.27. 10:25

Kurszk és Voronyezs fölött is rakétákat semmisített meg az orosz légvédelem. A két város ráadásul nincs is olyan közel a határhoz.

Két orosz várost is támadhattak rakétákkal az ukránok

Szerdára virradóra két orosz várost is rakétatámadás ért a Telegram közösségi csatornákra feltöltött képek és videók alapján. Az egyiken Voronyezsből készült felvételek láthatók, a felvételek tanúsága szerint a rakétákat megsemmisítette az orosz légvédelem.

Egy másik rövid videó Kurszk városában készült, a felvételen egy férfi arról beszél, hogy hajnali háromkor valami robbant, megszólalt a égvédelmi sziréna, „elkezdődött a móka” – majd káromkodik egyet. A két incidenst egyébként feltüntették a háborút részletesen nyomonkövető Liveuamap oldalon is.

A támadások érdekessége, hogy Kurszk és Voronyezs már nincsenek olyan közel az ukrán határhoz, mint például Belgorod, aminek üzemanyag tárolóit április 1-én semmisítette meg két helikopterrel az ukrán hadsereg. Kurszk száz-, Voronyezs kétszáz kilométerre fekszik az orosz-ukrán határtól. Igaz, az ukrán haderő mára bőven rendelkezik Tocska-U rakétákkal és Bayraktar drónokkal, amikkel el lehet érni ezeket a célpontokat.

NYITÓKÉP: Voronyezs, fotó: Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek