Bezárja a Four Four Two magazint a Mediaworks

Szerző: Kósa András
2022.04.08. 12:26

A magazin megszűnésének okairól nem lehetett semmit megtudni Szöllősi György főszerkesztő búcsúüzenetéből.

Bezárja a Four Four Two magazint a Mediaworks

Tizenkét év működés után megszűnik a Four Four Two magazin magyar kiadása – ezt maga Szöllősi György jelentette be a lap májusi (utolsó) számába írt jegyzetében.

A Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar sportújságírók Szövetségének elnöke, a Sportrádió tulajdonosa cikkében felidézte, hogy az elsősorban brit focival foglalkozó lap 2010-ben a Felcsuti Puskás Akadémia segítségével indult el, és az induláshoz megköszönte Csányi Sándor MLSZ elnök és Orbán Viktor kormányfő segítségét is.

A lap bezárásának okairól viszont nem írt semmit, csak elköszönt az olvasóktól. A magazin egyébként világszerte sikeres, számos nyelven (a régióban például lengyelül is) jelenik meg összesen 2.6 millió példányban, idehaza 8 ezer példányban nyomtatták. A lap a kormányközeli Mediaworks csoport tagja volt. Az itthon eladott példányszámról azonban nem áll nyilvános adat rendelkezésre, mert a Four Four Two-t nem auditálták a Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetségnél.

A prémiumnak szánt kiadvánnyal viszont úgy tűnik, nem igazán tudtak mit kezdeni: a magyar labdarúgó válogatott meccsein rendszeresen téglákban álltak az ajándékba osztogatott számok. Talán nem véletlen az érdeklődés hiány: miközben a nemzetközi brand attól lett nagyon erős, hogy valóban exkluzív és olvasmányos tartalmakat lehetett benne találni a fociról, addig a magyar kiadás első számában például Orbán Viktor adott interjút.

NYITÓKÉP: Four Four Two Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek