Ilyen is van: elítéltek egy fideszes jelöltet, mert választási törvényt sértett

Szerző: Kósa András
2022.04.01. 06:19

Hoppál Péternek fél millió forintjába fájt, hogy kihúzta az ellenzéki jelölt LED-falának tápkábelét a konnektorból – írta a Szabad Pécs.

Ilyen is van: elítéltek egy fideszes jelöltet, mert választási törvényt sértett

Gyorsan döntött a Baranya megyei 1. számú körzet helyi választási bizottsága a Fidesz helyi képviselőjelöltje ügyében a Szabad Pécs szerint.

Hoppál Péter a hét elején ment oda az egyesült ellenzék jelöltjének, Mellár Tamásnak a kampánysátrához Pécs belvárosában, majd az ott tartózkodó aktivistákkal minősíthetetlen hangnemben kiabálni kezdett, végül odalépett a felállított legfalhoz, és a tápkábelt kihúzta a konnektorból.

A helyi választási bizottság szerint a Fidesz jelöltje ezzel megsértette a választási törvény jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó szakaszát, ezért 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Mint a Szabad Pécs megjegyzi, a Fidesz jelöltjének valószínűleg nem ez fáj majd a legjobban a választásokon, hiszen egyelőre nem áll jól Mellár Tamással szemben, pedig csak az egyéni mandátumszerzésben bízhat, mivel a párt listáján mindössze a 148., ami biztosan nem befutó hely.

NYITÓKÉP: Hoppál Péter Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek