Szlovák tábornok: A Putyint csodáló katonáknak nincs keresnivalójuk a seregben

Szerző: Renczes Ágoston
2022.03.29. 09:55

A szlovák vezérkari főnök szerint ilyen esetben nem lenne miről beszélni, de ez egyébként sem jellemző a szlovák katonákra.

Szlovák tábornok: A Putyint csodáló katonáknak nincs keresnivalójuk a seregben

Terjedelmes interjút adott a Denník N-nek a Daniel Zmeko tábornok, a szlovák hadsereg vezérkari főnöke.

Az interjú nagyon sok kérdést érintett, és kitért arra is, hogy vajon hogyan viszunyulhatnak a szlovák katonák Vlagyimir Putyinhoz –

egy 2021-es felmérés szerint ugyanis Szlovákiában minden második ember szimpatizált az orosz elnökkel.

A vezérkari főnök azt mondta, bár nem lát bele a majdnem 14 ezer katona fejébe, de a saját környezetében nem találkozott ilyesmivel, és nem is észlelte, hogy előfordulna ilyesmi a seregben.

Bár a katonák nem élnek a társadalmtól elkülönülten, találkoznak más véleményekkel, az álhírek és az összeesküvés-elméletek is utolérik őket, a tábornok úgy véli, katonai kérdésekben jobban kiigazodnak, mint mondjuk az oltással kapcsolatos kérdésekben.

A tábornok azt mondja, ha mégis tapasztalnának ilyet, azt gyorsan elrendeznék,

és gyorsan megszabadulnának a Putyin-rajongó katonáktól.

Ilyen esetben ugyanis Zmeko szerint nincs miről beszélni: Szlovákia szilárdan elkötelezett a NATO és az EU iránt, aki pedig ezt nem azonosul, annak nincs keresnivalója a seregben.

NYITÓKÉP: Ozbrojené Sily SR / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek