Jól beolvasott az „öntelt Nyugatnak” a háború miatt a Pussy Riot énekesnője

Szerző: Kósa András
2022.03.08. 19:43

Nagyezsda Tolokonnyikova nem meri felfedni hol él, így adott interjút a Guardian brit lapnak, szerinte a börtönben saját bőrén tanulta meg, hogy viselkednek a diktátorok.

Jól beolvasott az „öntelt Nyugatnak” a háború miatt a Pussy Riot énekesnője

„Pánikolok. Minden nap sírok. Egyszerűen érthetetlen. Szükségtelen volt. Illogikus, ami történik, még akkor is, ha sosem lennék olyan öntelt, hogy azt higgyem: valaha is tudtam, hogy Putyin mikre képes” – mondta a Guardian brit napilapnak adott online interjújában Nagyezsda Tolokonnyikova, az orosz Pussy Riot egyik tagja.

Az énekesnő jelenleg bujkál, most sem akarta felfedni pontos hollétét, bár érdemes hozzátenni, hogy Instagramon rendszeresen kommunikálja, hol koncertezik épp az Egyesült Államokban. Azt mondta az interjúban, hogy a nyugati világ bezzeg roppant öntelt volt, és alábecsülte Putyint és ennek most issza meg a levét mindenki. Ez az önteltség Nagyezsda Tolokonnyikova szerint két okban gyökerezett: az első természetesen a pénz. Amíg ez jött az oroszoktól, származzon az bár a legkorruptabb oligarchától, senkit nem érdekelt, mi zajlik magában az országban.

A másik pedig az, hogy azt hitték, ismerik Putyint, tudják, meddig mehet el az orosz elnök.

Természetesen ez sem volt igaz, ezért is döbbent le most mindenki Ukrajna lerohanásán.

„2014-ben a brit parlamentben, majd az amerikai Szenátusban is beszéltem, és ugyanazt mondtam: nem szabad Putyinnal egyezkedni, együttműködni. Én a börtönben a saját bőrömön tanultam meg, hogy a diktátorok csak a legkeményebb eszközökből értenek. Ők pont olyanok, mint a börtönőrök: a szemükben a kedvesség a gyengeség jele”

– mondta.

A Pussy Riotról korábban már írtunk. Nagyezsda Tolokonnyikova, Jekatyerina Szamucevics és Marija Aljohina nevét 2012-ben ismerte meg a világ, amikor az addigra már Moszkva-szerte több nyilvános performanszt adott társaság a Megváltó Krisztus Székesegyházban próbált meg előadni egy dalt, amiben azt kérték a Szűzanyától, szabadítsa meg őket Vlagyimir Putyintól.

A Szovjetunió szétesése után újjáépített óriástemplomból gyorsan kicibálták őket, viszont arra talán senki nem számított, hogy a három tagból kettőt egy szibériai fegyenctelepre fognak küldeni 21 hónapra egészen addig, hogy aztán később, a szocsi téli olimpia előtt egy kicsivel 2013-ban amnesztiát kapjanak.

NYITÓKÉP: Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek