Újabb ország oldja fel szinte az összes covid-korlátozást

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.11. 09:17

A hírek szerint Hollandiában hónap végétől az oltottaknak és az oltatlanoknak is tesztelniük kell rendezvény előtt.

Újabb ország oldja fel szinte az összes covid-korlátozást

Az NOS információi szerint február végén tulajdonképpen minden koronavírus-korlátozást el készül törölni a holland kormány is – írja a Dutch News. Az újság azt írja, február 25 lehet a boldog nap, amikor felszabadul az ország, de a hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Az biztos, hogy Mark Rutte miniszterelnök már tartott egy optimista sajtótájékoztatót, amiben belengette, a jelenlegi 22 órakor kötelező szárási időt kitolhatják, tehát a bárok és éttermek ajár hajnali 1-ig is üzemelhetnek.

A kötelező távolságtartásnak is búcsút inthetnek a hollandok, illetve vége az otthoni munkavégzés ajánlásának is, az előbbi miatt újra teltházzal üzemelhetnek a stadionok, színházak és mozik. 

Az sem kizárt, hogy a holland kormány az oltott-oltatlan megkülönböztetésnek is véget vet, miután a Munkáspárt határozottan ellenezni kezdte a 2G módszert (ami szerint az oltatlanok, és azok, akik több, mint kilenc hónapja kapták mege a második oltásukat, nem juthatnak be egyes rendezvényekre), és azt javasolta, legyen simán 1G:

ezek szerint mindenkinek, aki belép ezekre a rendezvényekre, el kell végeztetnie egy gyorstesztet.

Az európai szigor úgy tűnik, szép lassan fellazul: Finnországban, január végén jelentették be, hogy lassan visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba, Franciaországban is a fokozatos feloldás mellett döntöttek február elején, Angliában pedig szinte teljesen véget vetettek a vészhelyzetnek.

Magyarország abból a szempontból különleges, hogy itt tulajdonképpen nyár óta nincs semmi változás: a tömegközlekedésen és boltban való kötelező maszkviselésen, és az egyes rendezvények védettségi igazoláshoz kötöttségén kívül teljesen szabad az élet, a védettségi igazolások lejáratát pedig a kormány május 1-ig tolta ki, épp egy hónappal a választások utánra.

KIEMELT KÉP: Anna Biasoli / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek