Annyian isznak klór-dioxidot covid ellen Bulgáriában, hogy korlátoznák az értékesítést

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.26. 09:47

Egy hagyományos orvoslást megtagadó szekta terjeszti titkos szerként a fertőtlenítőt. Az egyik eladó egyébként vakolóként dolgozik.

Annyian isznak klór-dioxidot covid ellen Bulgáriában, hogy korlátoznák az értékesítést

A bTV Novonite által is szemlézett cikke szerint nagyjából tízezer bolgár rendszeresen használja a főleg ruhafehérítésre használt klór-dioxidot abban a reményben, hogy az majd megvédi a koronavírustól. A szert CDS-ként és MMS-ként árulják az internet kevésbé megbízható szegleteiben eltitkolt szerként, az ajánló szerint tünetekre és megelőzésre is alkalmas.

A bőrre kenést javasolják, de azok, akik leginkább hisznek benne, meg is isszák, ami elég komoly probléma, hiszen természetesen mérgező anyagról van szó, és súlyos következményekkel jár a fogyasztása.

A klór-dioxid fogyasztásának népszerűsítése több fórumon történik: egész találkozókat szerveznek a hagyományos orvoslás elutasítói, hogy aztán elkezdjék reklámozni a terméket, de zárt Facebook-csoportokban is meg lehet találni hasonló javaslatokat.

A bTV fel is vette a kapcsolatot egy terjesztővel: ő a több betegségben is javaslatokat adó Rosen Bakalov, aki civilben egyébként vakolóként dolgozik, ennek ellenére nem tagadja, hogy egész máshoz is ért szerinte.

„Megvan az erőnk, és az a feladatunk, hogy megosszuk ezt a fényt mindenkivel, mert eljött az idő. Nincs idő elbújni. A jövő itt van. A mi feladatunk a ragyogás. Légy fáklya a téged körülvevő világ számára” 

– mondta Bakalov.

A bolgár gyógyszerügynökség már hivatalos állásfoglalásban is jelezte, hogy ez a szer nagyon veszélyes, de úgy tűnik, ez nem elég:

a fogyasztás akkorára nőtt, hogy az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi, korlátozza a klór-dioxid értékesítését.

Bulgáriában jelenleg nagyjából kétmillió embert tudtak beoltani koronavírus ellen, ez mindössze a lakosság 28,6 százaléka.

KIEMELT KÉP: voltamax / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek