„Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut”

2022.01.04. 13:03

Zólyomi Péter győrújbaráti önkormányzati képviselő Facebook-posztban mondja el, miért mond le a képviselőségről.

„Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut”

A cikket az Ugytudjuk.hu szállította.

A Facebookon jelentette be Zólyomi Péter független győrújbaráti önkormányzati képviselő, hogy

tizenöt év után lemond a posztjáról.

Ami érdekes, hogy hosszasan meg is indokolja, hogy miért tesz így. Először azt írja, hogy már nem okozott neki annyi örömet ez a munka, mint korábban – általában itt véget is szoktak érni az indoklások, de Zólyomi most a posztjában komolyabb betekintést ad abba, hogy hogyan működhet manapság egy kisebb önkormányzat a Fidesz-kormány alatt.

„Az utóbbi években egyre erősebben betette a lábát a faluba a nagypolitika, a maga sunyi és otromba módján. Elég, ha csak a bölcsőde bővítés kivitelezési közbeszerzési pályázatának furcsaságaira gondolunk, vagy arra, hogy az előző országgyűlési választások után nem sokkal az aktuális polgármesteren kérte számon az országgyűlési képviselőnk, hogy miért nincs Fidesz-alapszervezet a faluban. Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut. Nálam jobban értők szerint még a tanácsi rendszer is jobb, kiszámíthatóbb és korrektebb volt, mint a mostani kurzus”

– írja a leköszönő képviselő.

Zólyomi szerint „elvesznek mindent, és ha »jóban vagyunk« az illetékes pártállami mindenhatókkal, akkor visszajuttatnak egy keveset, amit nagyon meg kell köszönni. Ez nem önkormányzatiság, ez hűbérúri rendszer!”

Példákat is mond: szerinte miközben büszkélkednek vele, hogy ingyenes az étkezés az óvodában, ennek forrását nem biztosítják, illetve távoli irodákban terveznek közutat a faluba, a helyi képviselők pedig magyarázkodhatnak a hibák miatt.

„Én egy független képviselőtestület független tagjaként kezdtem el dolgozni, és ezt azóta is próbáltam tartani. De ezzel ma már szinte hátrányt hozok a településnek. Nem akarok részese lenni az önkormányzati önállóság teljes felszámolásának, gazdasági és jogi értelemben is nézve a folyamatokat” – összegzett Zólyomi, aki szerint eközben a lakók részéről egyre növekvő elvárások vannak, hiszen a csapból is az folyik, hogy egyre jobban élünk. „Nem akarok a kormánypropaganda napi hazugságai és az itt élők által érzékelt rögvalóság éles ellentétei között vergődni nap, mint nap”

– írja, majd arra is szán egy bekezdést, hogy elmondja: nem bánta meg, hogy tizenöt évig képviselő volt, és megköszönte a győrújbarátiak támogatását.

NYITÓKÉP: Zólyomi Péter képviselő / Facebook

Pintér Bence / Ugytudjuk.hu

A cikket az Ugytudjuk.hu szállította.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek