Szél Bernadett nagyot nyert Budakeszin

2021.09.29. 23:00

Sokkal több szavazatot kapott Pest megye 2-es számú körzetében, mint a DK-s Hegyesi Beáta.

Szél Bernadett nagyot nyert Budakeszin

Kihirdették a Budakeszi központú Pest megye 2-es választókerület eredményeit is az Országos Előválasztási bizottságban. Ezek alapján:

  1. Szél Bernadett (Momentum; támogatja: MSZP, Párbeszéd, Jobbik, MMM): 10182 szavazat (Ez eddig messze a legtöbb szavazat, amit egyéni jelölt bárhol kapott.)
  2. Hegyesi Beáta (DK; támogatja: Liberálisok): 2339

Szél már 2018-ban is elindul a kerületben Csenger-Zalán Zsolt fideszes képviselő ellen, aki ellen akkor még kicsivel elbukott. A napokban azonban hírré vált, hogy Csenger-Zalán nem indul újra a kerületben, diplomáciai vonalra helyezte át őt a Fidesz. Helyette a körzetben Menczer Tamás államtitkárt tervezik a kormánypártok indítani, akinek, mint most látszik, elég nehéz dolga lesz majd 2022 tavaszán.

NYITÓKÉP: Szél Bernadett / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek