+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. május 8. szombat, 09:11
2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.
„Ha van ellenzéki képviselő, aki megérdemli a Jobbik támogatását, az Szél Bernadett”

 

jelentette be Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, hogy a szeptemberben tartandó ellenzéki előválasztáson a Momentum színeiben induló, de a parlamentben egyébként független képviselő Szél Bernadettet támogatja a Budakeszi székhelyű Pest megye 2-es számú választókerületében.

 

Szél – amennyiben az előválasztáson legyőzi az egyelőre még nem ismert ellenfeleit – a 2022-es választáson szépíthet 2018 után, ugyanis fájó emlék lehet az akkor még az LMP társelnökeként és miniszterelnök-jelöltjeként induló politikusnak, hogy 2018-ban ugyanebben a körzetben mindössze 296 darab szavazattal, 0,42 százalékpontnyi különbséggel kapott ki a fideszes Csenger-Zalán Zsolttól, aki 2014-ben is nyerni tudott. Igaz, 2018-ban 5 923 szavazatot (8,44 százalékot) szerző jobbikos jelölt nem állt be mögé.

 

A Jobbik úgy indokolta, hogy az előválasztáson most beállnak mégis a Momentum indította képviselő mögé, hogy

 

Szélnek „a közélet megtisztításáért végzett küzdelme, szakmaisága és alázata példamutató, szükség van rá az új országgyűlésben”.

 

Pest megye 2. egyébként a korábbi választási eredmények alapján billegő körzetnek tekinthető: 2014-ben az összes, a mostani hatpárti összefogás szempontjából releváns ellenzéki jelöltre összesen 2,3, 2018-ban 8,02 százalékponttal több szavazat érkezett, mint a mindkétszer nyerő fideszes Csenger-Zalán Zsoltra.

 

A hat párt által elfogadott menetrend szerint az előválasztásra szeptember 18. és 26. között kerül sor, amire a tervek szerint hivatalosan július 26-tól lehet majd jelentkezni jelöltként.

 

És hogy ki jöhet ki győztesen az előválasztás nevű logisztikai versenyből? A Paradigma Intézet elemzéséből kiderül.

 

NYITÓKÉP: Szél Bernadett / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás