Közös etikai kódexet fogadtak el az előválasztásra az ellenzéki pártok

Szerző: Bukovics Martin
2021.04.14. 18:53

Nem járathatják le egymást, vitázni fognak egy csomót, és az előválasztás győzteseit támogatják.

Közös etikai kódexet fogadtak el az előválasztásra az ellenzéki pártok

Miután véglegessé vált, hogy idén ősszel a miniszterelnök-jelölti előválasztáson túl mind a 106 egyéni választókerületben tart előválasztást az ellenzék azért, hogy 2022-ben a lehető legerősebb jelöltet indítsák a kormánypártok embereivel szemben, szerdán újra egyeztettek az ellenzéki pártok elnökei. A megbeszélés végén előválasztási etikai kódexet fogadtak el. Változtatás nélkül mutatjuk, mi áll a közleményükben:

+ Az előválasztásban résztvevő pártok vállalják, hogy a közösen elfogadott etikai kódex alapján fognak kampányolni, és az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében.

+ Az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét. Politikustársaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.

Fontosnak tartják a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését. A kampány során ennek megvalósulásáért felelős demokrataként dolgoznak.

Céljuk a közéleti folyamatok morális és tömegkommunikációs válságának felszámolása. A jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak.

A jelöltek a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják.

A jelöltek vállalják, hogy minden törvényes eszközzel fellépnek a kormányzati hazugságkampánnyal szemben.

A jelöltek azt is vállalják, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék. A dokumentum szerint azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg. 

FOTÓ: Gyurcsány Ferenc / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek