+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István & Petróczi Rafael
2021. március 11. csütörtök, 18:19
A legtöbben a társasági életet hiányolják, és a korlátozások után koncertre, kocsmába, külföldre mennek majd, de olyan is van, aki szerint „ha lezárás következik, gyorsan be kell vásárolni”. Videó!

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. március 11-én vezették be az országos veszélyhelyzetet Magyarországon. Ennek évfordulóján arra voltunk kíváncsiak, hogy a budapestiek szerint mit tanultunk az elmúlt évben a koronavírus-járványból.

 

Sokan úgy látják, hogy higiénikusabbak, fegyelmezettebbek lettünk, de

 

akad, aki szerint nagy tanulság, hogyha „lezárás következik, akkor gyorsan be kell vásárolni”.

 

A legtöbb megszólaló a járvány negatív velejárójának a bezártságot, illetve a társas érintkezés hiányát említették, de akinek két családtagja is elhunyt koronavírusban, annak ezek a dolgok eltörpülnek. A természetben eltöltött radikálisan több időt az Azonnalinak megszólalók a járvány pozitív velejárójának tartják, máshova ugyanis „nem nagyon lehetett menni”.

 

Olyan is volt, aki a koncertek hiányát említette, és „most mindennél jobban vágyik arra, hogy belefulladjon a tömegbe.”

 

Az viszont már változó, hogy mit tennének az emberek akkor, ha feloldják a járványügyi korlátozásokat: volt, aki úgy vélte, hogy továbbra is óvatosnak kell lenni, hiszen a járvány nem tűnt még el, legtöbben pedig társaságba vágynak vagy utaznának:

 

kocsmába, koncertre, moziba, síelni mennének.

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás