Mit tanultunk az elmúlt évben a koronavírus-járványból?

2021.03.11. 18:19

A legtöbben a társasági életet hiányolják, és a korlátozások után koncertre, kocsmába, külföldre mennek majd, de olyan is van, aki szerint „ha lezárás következik, gyorsan be kell vásárolni”. Videó!

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. március 11-én vezették be az országos veszélyhelyzetet Magyarországon. Ennek évfordulóján arra voltunk kíváncsiak, hogy a budapestiek szerint mit tanultunk az elmúlt évben a koronavírus-járványból.

Sokan úgy látják, hogy higiénikusabbak, fegyelmezettebbek lettünk, de

akad, aki szerint nagy tanulság, hogyha „lezárás következik, akkor gyorsan be kell vásárolni”.

A legtöbb megszólaló a járvány negatív velejárójának a bezártságot, illetve a társas érintkezés hiányát említették, de akinek két családtagja is elhunyt koronavírusban, annak ezek a dolgok eltörpülnek. A természetben eltöltött radikálisan több időt az Azonnalinak megszólalók a járvány pozitív velejárójának tartják, máshova ugyanis „nem nagyon lehetett menni”.

Olyan is volt, aki a koncertek hiányát említette, és „most mindennél jobban vágyik arra, hogy belefulladjon a tömegbe.”

Az viszont már változó, hogy mit tennének az emberek akkor, ha feloldják a járványügyi korlátozásokat: volt, aki úgy vélte, hogy továbbra is óvatosnak kell lenni, hiszen a járvány nem tűnt még el, legtöbben pedig társaságba vágynak vagy utaznának:

kocsmába, koncertre, moziba, síelni mennének.

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől
Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek