Hogyhogy árulnak már jegyeket Zacher Gábor áprilisi előadásaira?

2021.02.17. 19:59

Noha Zacher Gábor arról nyilatkozik, szeptemberig tartó lezárásra számít, tavaszi beszélgetős előadásaira már kaphatóak jegyek. Megkérdeztük a toxikológust.

Hogyhogy árulnak már jegyeket Zacher Gábor áprilisi előadásaira?

Már kaphatóak a jegyek a Traccs nevű beszélgetős műsorra, amelynek keretében országszerte mozikban, színházakban, előadótermekben celebekkel, hírességekkel beszélgetnek Sebestyén Balázstól a sziámi ikreket szétválasztó Csókay András orvosprofesszorig. Az első ilyen estre már március 24-ére sor kerül a produkció Facebook-oldala szerint, egészen június 1-ig meg vannak hirdetve az előadások.

A meghívott vendégek között van Zacher Gábor orvos, toxikológus is, aki nemrég arról beszélt a Klubrádiónak, hogy a járvány miatti lezárások még egy fél évig is eltarthatnak, szeptemberben lehet enyhítés. Zachernek ennek ellenére hat vidéki előadása van meghirdetve tavaszra, az első április 8-ra Sopronba, az utolsó május 31-re, Debrecenbe.

AZ ELSŐ ELŐADÁSRA SZINTE TELE A TEREM. FOTÓ: JEGY.HU

A HVG-től való távozását nemrég bejelentő, lockdownellenes nézeteiről is ismert Hont András újságíró-publicista a Facebookon arról írt, hogy tudott Zacher egyik tavaszi előadásra jegyet foglalni úgy, hogy egymás melletti székekre is engedte a rendszer jegyet venni. Illetve megpróbálta visszacsinálni a foglalást úgy, hogy legyen egy üres hely a székek között – ez ugye a távolságtartás miatt fontos –, de azt nem engedte neki a rendszer.

Hont szerint visszás, hogy miközben Zacher arról beszél, hogy még fél évig lezárás van, közben tavasszal már előadásokat tartana.

„Ne szólj bele a járványkezelésbe, nem vagy virológus! Izé... toxikológus (esetleg kardiológus vagy biológus). Ők tudják, mikor mit kell csinálni!”

A helyzet tisztázása érdekében elértük az épp orvosi teendőit végző Zachert („reggel beöltöztem, azóta dolgozom, nem olvastam semmit”), aki így nem látta Hont bejegyezését, de állítása szerint az Azonnalitól tudta meg azt is egyáltalán („ki ez a mókus?”), ki is Hont András:

„Ja, hogy most rajtam köszörüli a nyelvét?”

Zacher szerint annyi a történet, hogy ezek opcionális előadások, akkor tartják meg őket, amikor erre lehetősége lesz, addig elhalasztják őket „akár 2022-re, 2023-ra, 2024-re”. Azt nem tudja, mi az oka annak, hogy egymás melletti székekre is lehet foglalni, mert nem ő szervezi az eseményt. És persze az sem kizárt, hogy ahol lehet, eleve távolabb rakják egymástól a székeket.

A jegy.hu-nál nem tudták megmondani, mi lesz az április-májusra már kifizetett jegyekkel, ha elmaradnak az előadások, mint mondják, az ilyesmit mindig a szervező intézi, nem ők. De ilyenkor általában a szokásos rend érvényesül: vagy visszaváltják a jegyet, vagy a később megtartandó előadásra lesz érvényes, vagy szabad felhasználású jegyet ad a károsultaknak a szervező.

A Traccs szervezője úgy nyilatkozott az Azonnalinak, hogy az előadásokat még a 2020 novemberi lezárások után rögtön áttették 2021 tavaszára. Níznak a nyitásban, ezért is lehet egymás melletti helyekre jegyet vásárolni. Ha pedig az új időpontban sem lehet még megrendezni az előadásokat, tovább csúsznak az időpontok.

NYITÓKÉP: Zacher Gábor az ATV-ben

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek