A vétó. Tsúfos Tükör #1

Szerző: Illés Áron
2020.11.23. 15:33

Ez a’ Tsúfos Tükör, mely a’ jó-kedvnek istápja, ’s kímélet nélkül való ostora mind a’ kevély hatalmasságoknak, ’s meg-általkodott rosszaknak, mellyek e’ Hazát ’s a’ Világot fenyegetik; minden héten újabb tréfás rajz képiben. Mert semmi nem rontya el úgy a Gonosz erejét, mint-ha azt ki-nevetik.

A vétó. Tsúfos Tükör #1

Ez a' Tsúfos Tükör, a' miben mindenik oldal egyazon-mód ki-gúnyoltatik, széles e' haza nevetségére 's épülésére.

Ez itt a Tsúfos Tükör, az Azonnali karikatúrarovatának első része! Annyi hír és információ özönlik ránk nap mint nap, hogy néha még a veterán hírfogyasztóknak is nehéz eldönteni, hogy milyen történésnek mekkora a jelentősége. Az Azonnalinál törekszünk arra, hogy valamiféle rendet tegyünk ebben a hírözönben:  válogatunk, kiemelünk, magyarázunk.

Új karikatúrarovatunknak, a Tsúfos Tükörnek is hasonló funkciót szánunk: egyszerre emelünk ki és mutatunk meg a maga groteszkségében egy-egy közéleti történést az adott hétről. Ebben Illés Áronnak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős grafikus diákjának rajzai lesznek segítségünkre.

Ahogy Áron fogalmaz: „A történelem és napjaink eseményei, jelenségei látszólag távol esnek egymástól térben és időben, engem mégis az ezek közti kapcsolat keresése foglalkoztat.”

Ilyen munkája az Uj Bestiarium is, amiben a középkori, kora újkori röplapok, gúnyrajzok világához nyúlva mutatja be a magyar közéletet és a világpolitikát.

+ + +

Illés Áron

Az Azonnali Tsúfos Tükör rovatának szerzője. 

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek