+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. szeptember 30. szerda, 15:42
Azért, mert szerintük a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke.

Annyi a balliberális médiatúlsúlynak, beköszöntött a médiapiaci egyensúly kora: ez a leglényegesebb állítása a Médianéző Központ friss elemzésének, amiben olyan meglepő állítások is szerepelnek, mint hogy az Azonnali, a Magyar Hang, a Válasz Online vagy épp a Nők Lapja és a Kurucinfó balliberális médiumok. Az Azonnali ezért megkereste az elemzés készítőit, hogy mondják el, ezt így hogy. A válaszaik azonban finoman szólva sem tudományos igényűek, lényegében egybeesnek a Fidesz aktuális kommunikációs irányvonalával.

 

Boros Bánk Levente, a kormányzatnak évi nettó 1,3 milliárd forintért sajtót figyelő Médianéző Központ igazgatója ezt válaszolta kérdésünkre, miszerint milyen módszertani kritériumok alapján lett balliberális médiafelületnek elkönyvelve a Válasz Online, a Magyar Hang, az Azonnali, a politikamentes Nők Lapja vagy éppen a Kurucinfó:

 

„Magyarországon nem létezik »független« médium, különösen igaz ez a közélettel, politikával foglalkozó sajtótermékekre. Tartalomelemzéssel, a szerzők munkásságának ismeretével vagy a tulajdonosok, finanszírozók, sőt adott esetben egyértelmű pártkötődés beazonosításával jól elhelyezhető valamennyi médium a politikai térben.

Minthogy a jelenlegi kormánynak nincs jobboldali (nemzeti/konzervatív/kereszténydemokrata – ezen fogalmak szinonimaként itt felcserélhetőek) ellenzéke, így bármely sajtótermék, amely »ellenzékiként«, »kormányellenesként« lenne beazonosítható, egyértelműen besorolható a balliberális kategóriába – ahogy a Jobbik is nemzeti radikálisból Gyurcsánnyal együttműködő párttá vált, így része lett a balliberális oldalnak.

Azt a médiafelületet pedig, amely a Lehet Más a Politika nevet viselő párt elnökségi titkárának érdekeltségi körébe tartozik, ab ovo nem sorolhatunk máshová, mint a balliberális oldalra.”

 

Ez tehát Magyarország legújabb balliberális hírportálja:

 

 

Kérdésünkre, hogy a Nők Lapja miért lett balliberálisnak minősítve, Boros Bánk Levente a nemrég indult fizetőkapus noklapja.hu két napja megjelent véleménycikkét hozta fel példaként. A cikk kiáll a Meseország mindenkié című mesekönyv mellett, amelyet nemrég egy sajtótájékoztatón a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra konkrétan ledarált egy iratsemmisítőn, a könyvet „homoszexuális propagadának” minősítette, majd később azt nyilatkozta, hogy amúgy csak futólag olvasta azt. Boros Bánk Levente szerint a Nők Lapján megjelent cikk szerzőjének könyvmegsemmisítés elleni, tolerancia melletti érvelése miatt lett balliberális a női hetilap:

 

„Ad1) ezek a megállapítások nem jelennének meg egy keresztény-konzervatív sajtótermékben és fordítva, ad2) amely sajtótermék – figyelembe véve különösen a téma utóbbi napokban kapott politikai fel- és visszahangját – megjelenteti ezt az (vagy ehhez hasonló tartalmú) írást, minden további nélkül minősíthető balliberálisnak.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás