A régióban nem áll valami jól Magyarország a járvány elleni küzdelemben

Szerző: Szűcs Donát
2020.09.14. 12:10

Az aktív fertőzöttek száma 8394, öt idős, krónikus beteg hunyt el. Szeptember eleje óta az is látható, hogy nagyobb ütemben tesztelünk, mint korábban.

A régióban nem áll valami jól Magyarország a járvány elleni küzdelemben

844 új koronavírusos esetet regisztráltak Magyarországon vasárnap óta, ezzel már 13 153-an kapták el a betegséget itthon. Az aktív fertőzöttek száma 8394, ez lakosságarányosan is magasnak számít a régióban:

Horvátországban vasárnapi adatok alapján 586, Szlovákiában 434 eset jutott egymillió lakosra, Magyarországon ez a szám jelenleg 869.

Romániában továbbra is nagyon magasak a fertőzésszámok, egymillió lakosra 2 930 aktív fertőzött jut.

Itthon a napi új fertőzöttek száma szombaton volt a legmagasabb 916 fővel, a mai 844 fős növekedés a második legmagasabb a járvány kitörése óta. A kormány szerint is itt a járvány második hulláma, és ahogy grafikonunkon is látszik, Magyarország is egyre többet tesztel: mára virradóan több mint 11 000 új tesztet végeztek el, és a tesztek száma szeptember eleje óta jóval magasabb, naponta tízezer fölött van.

NYITÓKÉP ÉS INFOGRAM: Illés Gergő / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek