+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. május 25. hétfő, 07:33
21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Újabb 15 embernél mutatták ki a koronavírust, így vasárnapról hétfőre összesen 3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, számol be a hivatalos koronavírus tájékoztató oldal.

 

Sajnos emellett öt újabb idős krónikus ember vesztette életét, így összesen már 491-re emelkedett a magyarországi halálos áldozatok száma. Az öt elhunyt beteg közül a legfiatalabb 66, míg a legidősebb 84 éves volt.

 

Jó hír azonban, hogy csökkent az aktív esetek száma: összesen 1554 ilyenről adtak hírt,

 

amiből 660 fő Budapesten, 894-en pedig vidéken gyógyul. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 60, a gyógyultaknak pedig 49 százaléka budapesti.

 

A tájékoztató oldalon azt is bejelentették, hogy újabb 21 fő gyógyult fel a koronavírusból, így az ő számuk 1711-re emelkedett.

 

Hogy az aktív esetekből jelenleg hányan szorulnak kórházi ápolásra vagy lélegeztetőgépre, a tájékoztatásból nem derült ki.

 

Eközben a világon összesen már 5,5 millió esetet regisztráltak, amiből több mint 340 ezren vesztették életüket és 2,3 millió fő gyógyult meg. A legtöbb esetről az Egyesült Államokban adtak hírt, ott az 1,7 milliót közelíti az esetszám.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

Armin Laschet a merkeli politikát viszi tovább a Néppárt Fideszhez való viszonyában is.

A tavaly augusztusban megmérgezett politikus vasárnap repült haza Berlinből.

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás