Csökkent az aktív fertőzöttek száma Budapesten

Szerző: Szűcs Donát
2020.10.05. 11:30

A járvány második hulláma során először csökkent az aktív fertőzöttek száma Budapesten: hétfő reggel 56 fővel kevesebb aktív koronavírusost jelentett az operatív törzs a fővárosban.

Csökkent az aktív fertőzöttek száma Budapesten

Bár egyszeri csökkenés alapján trendről természetesen nem beszélhetünk, mégis érdemes megemlíteni:

vasárnapról hétfőre 8027 főről 7971 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma a fővárosban.

Ez azt jelenti, hogy több ember gyógyult vagy halt meg a betegségben, mint amennyi új fertőzöttet találtak. Budapest esetében szerencsére inkább a gyógyultak számának növekedéséről beszélhetünk: vasárnap óta 321 ember gyógyult ki a betegségből a fővárosban, és csak egy ember halt meg.

A gyógyultak száma egyébként vidéken is nagyobb ütemben növekszik szeptember óta, azonban a fővároson kívül továbbra is annyi új esetet regisztráltak, hogy az aktív fertőzöttek száma 205 fővel nőtt. A vidéki megyék közül Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hajdú-Biharban és Győr-Moson-Sopronban van a legtöbb fertőzött, a legkevésbé érintett megye pedig Tolna.

Az egymillió főre jutó tesztek számában Magyarország nagyjából Horvátországgal van egy szinten, de a térségben Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Ausztria és Románia is jóval több tesztett végzett már el lakosságarányosan.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek