+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. október 5. hétfő, 11:30
A járvány második hulláma során először csökkent az aktív fertőzöttek száma Budapesten: hétfő reggel 56 fővel kevesebb aktív koronavírusost jelentett az operatív törzs a fővárosban.

Bár egyszeri csökkenés alapján trendről természetesen nem beszélhetünk, mégis érdemes megemlíteni:

 

vasárnapról hétfőre 8027 főről 7971 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma a fővárosban.

 

Ez azt jelenti, hogy több ember gyógyult vagy halt meg a betegségben, mint amennyi új fertőzöttet találtak. Budapest esetében szerencsére inkább a gyógyultak számának növekedéséről beszélhetünk: vasárnap óta 321 ember gyógyult ki a betegségből a fővárosban, és csak egy ember halt meg.

 

A gyógyultak száma egyébként vidéken is nagyobb ütemben növekszik szeptember óta, azonban a fővároson kívül továbbra is annyi új esetet regisztráltak, hogy az aktív fertőzöttek száma 205 fővel nőtt. A vidéki megyék közül Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hajdú-Biharban és Győr-Moson-Sopronban van a legtöbb fertőzött, a legkevésbé érintett megye pedig Tolna.

 

Az egymillió főre jutó tesztek számában Magyarország nagyjából Horvátországgal van egy szinten, de a térségben Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Ausztria és Románia is jóval több tesztett végzett már el lakosságarányosan.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás