Így indult újra az élet vidéken

Budapestet és Pest megyét leszámítva Magyarországon mindenhol lazíthattak hétfőtől az eddigi, járvány miatti korlátozásokon. Megnéztük, hogyan reagáltak erre a boltok és az emberek: körbefotóztuk nektek a magyar vidéket egy nyugat-kelet tengelyen Büktől Mosonmagyaróván és Kecskeméten át egészen Debrecenig!

Így indult újra az élet vidéken
Bük

A VAS MEGYEI FÜRDŐVÁROSBAN A LEGTÖBB HELY KINYITOTT. VADVIRÁG ÉTTEREM, KÖZEL A FÜRDŐHÖZ: KÉT HELYI FIATAL ÜCSÖRÖG, CSAK ŐK VOLTAK AZ ÉTTEREMBEN. „NEM TARTUNK A VÍRUSTÓL. MINDENHOVA MASZKBAN MEGYÜNK, DE INNI ABBAN MÉGSEM LEHET.”

MÁS VENDÉGLŐSÖKNEK MÉG KÉT EMBERT SEM KELL KISZOLGÁLNIUK.

A PIROSKA HOTEL TERASZA IS ÜRES: SE VENDÉG, SE PINCÉR.

A HELYIEK ÉS A TURISTÁK ÁLTAL IS KEDVELT MÁTYÁS SÖRÖZŐ KEDDEN NYIT.
Eger

BICIKLISEK LEPTÉK EL A VÁROST, EGYRÉSZT A JÓ IDŐT, MÁSRÉSZT A KORLÁTOZÁSOK FELOLDÁSÁT KIHASZNÁLVA. TÉNYLEG TÖBBEN VANNAK KÉTKERÉKEN, MINT GYALOG.

A DOBÓ TÉR HÉTVÉGÉN MÉG LE VOLT ZÁRVA. TÖMEGJELENETEK NINCSENEK SEHOL, DE HEVES MEGYE KÖZPONTJÁBAN ÉREZHETŐEN VISSZATÉRT HÉTFŐN AZ ÉLET.

EDDIG IS SOKAN BRINGÁZTAK EGERBEN, DE ILYEN MÉRTÉKBEN MÉG SOHA.

AUFS RAD!

A HÉTVÉGKENKÉNT LEZÁRT ÉRSEKKERT MELLETTI KOCSMA IS TELI.
Mosonmagyaróvár

A LASSAN ÖTVENEZRES, OSZTRÁK HATÁR MELLETTI SZIGETKÖZI VÁROSBAN HÉTKÖZNAPHOZ KÉPEST SOKAN ÜLNEK A MAGYARÓVÁRI BELVÁROSI ÉTTERMEK-BOROZÓK TERASZAIN.

A MAGYARÓVÁRI KATOLIKUS TEMPLOM MELLETTI, SÉTÁLÓUTCÁRA NÉZŐ ÉTTEREMBEN AZ APEROL SPRITZ MELLETT A SÖR ÉS A PÁLINKA FOGYOTT KIEMELKEDŐEN.
Debrecen

„EZ CSAK EGY TESZT, KÉT-HÁROM HÉT MÚLVA MEGINT BEZÁRNAK MINKET. ADDIG GYORSAN ELADJUK A RUHÁKAT, AMIK BENNMARADTAK, MÉG AZ AKCIÓSOKNAK IS LEJJEBB FOGOM VINNI AZ ÁRÁT. HALLOTTAD, HOGY ÁLLÍTÓLAG A KORMÁNY AZÉRT HAGYTA, HOGY KINYISSUNK, MERT AKKOR GYORSAN ÁTESIK RAJTA MINDENKI, ÉS MEHET AZ ÉLET A RÉGI KERÉKVÁGÁSBAN?” – MAGYARÁZTA EGY RUHABOLT ELADÓNŐJE. 

KÖZEL SEM MINDENKI KAPOTT AZ ALKALMON, HOGY KINYISSON. „NINCS AZ EMBEREKNEK MOST PÉNZÜK ARRA, HOGY KÖLTSENEK. MINDENKI MUNKANÉLKÜLI VAGY TAKARÉKOSKODIK, ESETLEG A VÍRUSTÓL FÉL. 30 SZÁZALÉKOS VISSZAESÉST VÁROK EBBEN AZ ÉVBEN, HA ŐSSZEL NORMALIZÁLÓDIK A HELYZET” – EZT EGY PLÁZÁN BELÜLI KÁVÉZÓ TULAJDONOSA MONDTA, AKI EGYELŐRE ARRA VÁR, HOGY ELDÖNTSÉK: A PULT MELLETTI, ZÁRT TÉRBEN LÉVŐ SZÉKEK ÉS ASZTALOK JOGILAG TERASZNAK MINŐSÜLNEK-E, AHOVA LEÜLHETNEK AZ EMBEREK.

„NEM ÉRTEM, A TETŐZÉS MÁSNAPJÁN HOGY LEHETETT EZT MEGENGEDNI, GONDOLOM, A GAZDASÁG MIATT TETTE A KORMÁNY. MINDENESETRE MI KÖRÜLBELÜL FÉLÓRÁJA TUDTUK MEG A FŐNÖKTŐL, HOGY JÖNNÜNK KELL KINYITNI A BOLTOT. ELÉG NAGY MOST A KÁOSZ. VEVŐKRE NEM SZÁMÍTUNK, ESETLEG AZ ÉRETTSÉGIZŐK MEGKÖNNYEBBÜLÉSÜKBEN BEJÖNNEK PLÁZÁZNI DÉLUTÁN, DE VENNI ŐK SEM FOGNAK SEMMIT, EBBEN MAJDNEM BIZTOS VAGYOK” – EGY REGGEL MÉG LEHÚZOTT ROLÓ MÖGÖTT PAKOLÓ ALKALMAZOTT.

ESTÉRE VISZONT TELE LETTEK A KÖZPONTBAN LÉVŐ TERASZOK VENDÉGGEL.
Kecskemét

A KECSKEMÉTI POSTA MÁR A KORONAVÍRUS MEGJELENÉSE ÓTA EGYESÉVEL ENGEDI CSAK BE AZ ÜGYFELEKET, AKIK KINT VÁRAKOZNAK. UGYAN MÁJUS 4-ÉTŐL KÖTELEZŐ A MASZK ODABENT, DE VOLTAK OLYANOK, AKIK ERRŐL MEGFELEDKEZTEK.

KECSKEMÉT EGYIK NEVEZETESSÉGE, A NAGYTEMPLOM MELLETTI, ITT CSAK NULL KILOMÉTERKŐNEK NEVEZETT CÍMERDOMB A JÁRVÁNY ALATT IS KÖZKEDVELT CSÚZDA A GYEKEK KÖRÉBEN. NAGYSÁGRENDILEG MEGNŐTT A VÁROSBAN A BRINGÁSOK SZÁMA.

KECSKEMÉT GASZTROUTCÁJA, A KÉTTEMPLOM KÖZ ÜZLETEINEK NAGYRÉSZE IS KINYITOTT. DÉLUTÁN KETTŐKOR MÉG NEM SOKAN ÜLTEK BE PIZZÁZNI, VAN, AHOL PEDIG MÉG CSAK ELVITELRE LEHET KÉRNI. AZ UTCÁBAN VAN MÉG MÉTERÁRU, SZEMÜVEGBOLT ÉS UTAZÁSI IRODA IS, DE EZEK NEM MINDEGYIKE NYITOTT MÉG KI. A BOLTOK ALKALMAZOTTAI SZERINT TÖBBEN SÉTÁLNAK AZ UTCÁKON, DE AZ EMBEREKNEK AZ EVÉS MOST MÉG FONTOSABB.

NYITNAK A GYÁRAK, KINYITNAK A BOLTOK, ÍGY A BUSZBÉRLETEKRE IS MEGNŐTT AZ IGÉNY. A SZÉCHENYI TÉRI AUTÓBUSZ-ÁLLOMÁSON TÁVOLSÁGOT TARTVA VÁRAKOZNAK.

A MALOM PLÁZA MELLETT ÉREZHETŐEN MEGNŐTT A GYALOGOSOK SZÁMA. VAN, AKI CSAK EGY GYORS PÉKSÜTEMÉNYRE UGRIK BE, VAN, AKI KIHASZNÁLVA AZ IDŐT ÉS AZ ALKALMAT, NYUGALOMBAN ISSZA MEG A KÁVÉJÁT A KÖZELI PÉKSÉGBEN.

UGYAN KINYITOTTAK A VENDÉGLÁTÓHELYEK IS, NEM MINDENHOL LEPTÉK EL AZONNAL AZ EMBEREK A SZABAD ASZTALOKAT. EBBEN A BELVÁROSI LEVESEZŐBEN PÉLDÁUL ÖRÜLNEK, HOGY MOST MÁR NEM CSAK HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL, HANEM RENDESEN IS KI TUDJÁK SZOLGÁLNI A VENDÉGEKET ÉS ÚJRA TELJES KÍNÁLATTAL ÜZEMELNEK.

És milyen volt mindez másfél hónappal ezelőtt? Nézd vissza!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek