+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Illés Gergő & Bakó Bea & Galavits Patrik & Bukovics Martin
2020. március 17. kedd, 19:42
Noha mindenkit, főleg az időseket arra szólítanak fel, hogy a koronavírus-fertőzést megelőzendő maradjon otthon, ez azért nem ennyire egyszerű: bevásárolni, gyógyszert venni létszükséglet. De nem csak ilyen embereket láttunk az utcán: távol-keleti turisták, parkban napozók, kocsma előtt cigizők az Azonnali fotóriportjában!
Bükfürdő

 

A VAS MEGYEI FÜRDŐ NEMRÉG ÁTADOTT BEJÁRATA: SEHOL EGY LÉLEK.

 

A NYÁRI ÉS A TÉLI BEJÁRAT KÖZTI PAVILON. MÁRCIUSBAN MÉG NEM SZOKOTT UGYAN NAGY MOZGÁS LENNI, DE ENNÉL AZÉRT LÉNYEGESEN TÖBBEN KORZÓZNAK ITT ILYENKOR. RUHA- ÉS SZUVENÍRBOLTOK VANNAK FŐLEG. MOST CSAK A KÁVÉZÓ VOLT NYITVA, KONKRÉTAN 0 VENDÉGGEL, ILL. A POSTÁRÓL MÉG ELVITTE EGY AUTÓ A LEVELEKET.

 

A MAGYARORSZÁGI TURIZMUS MOSTANI KILÁTÁSAI EGY KÉPBEN.

 

Eger

 

ELMENTEK! ELMENTEK! – KIABÁLJÁK GÁRDONYI GÉZA REGÉNYHŐSEI AZ EGRI CSILLAGOK VÉGÉN, MIUTÁN A VÁRVÉDŐK A CSATÁT MEGNYERTÉK. EGERBEN EGYELŐRE A KORONAVÍRUS ÁLL NYERÉSRE, NINCS MÁSKOR OLYAN KELLEMES MÁRCIUSI DÉLUTÁN, MIKOR ILYEN ÜRES LENNE HEVES MEGYE KÖZPONTJÁNAK FŐTERE, A DOBÓ TÉR.

 

A KORONAVÍRUS A NEMZETI ÜGYEKET IS LEGYŐZI: SAJNOS NEM TUDTUK ALÁÍRNI A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK KEZDEMÉNYEZÉSÉT, DE MÁSOK IS INKÁBB A PATIKA ELŐTT TOLONGANAK.

 

A KÉPEK DÉLUTÁN 1 KÖRÜL KÉSZÜLTEK, AZ ÉTTERMEKNEK PEDIG 3-KOR KELL BEZÁRNIUK. SOK VENDÉGLÁTÓS MÉGIS INKÁBB LEHÚZTA A ROLÓT, CSAK MIRKÓCZKI ÁDÁM POLGÁRMESTERT LÁTTUK EBÉDELNI A VÁROSHÁZA MELLETTI ÉTTEREMBEN A KIS DOBÓ TÉREN.

 

ÉLETKÉPEK, PÁRBESZÉDEK AZ EGRI PIAC ELŐTT: MENNYI VOLT AZ A SZAR? – KÉRDEZI EGY ÁRUS A MELLETTE ÁLLÓ KOFA ARCMASZKJÁRÓL. 2800, VÁLASZOL A KOFA. „AKKOR EZÉRT NINCS PÉNZ A BANKSZÁMLÁDON BASSZAMEG!” – REPLIKÁZIK AZ ÁRUS, DE AZ ARCMASZKOS KOFA SEM HAGYJA ANNYIBAN, ELKÜLDI A MELLETTE ÁLLÓT A KURVA ANYJÁBA.

 

TESSÉK MONDANI, A NÉPHADSEREGES GÁZMASZK KORONAVÍRUS ELLEN IS VÉD?

 

GŐZERŐVEL FOLYIK A MUNKA A BAZILIKA ELŐTT: KORONAVÍRUS IDE VAGY ODA, A LÉPCSŐ FELÚJÍTÁSA NEM ÁLLT LE. A LÍCEUM ELŐTTI TÉREN MÉGIS ALIG LÉZENGENEK.

 

Hegyeshalom

 

EGY LÉLEK SINCS KÖZVETLENÜL A HATÁR ELŐTT AZ AUTÓPÁLYÁN EGYIK IRÁNYBA SE. PEDIG ERŐSEBB FORGALOM ESETÉN ÁLTALÁBAN ITT SZOKOTT KEZDŐDNI A SOR.

 

EGY HELIKOPTER IS KÖRÖZÖTT A HATÁR FÖLÖTT KEDD DÉLELŐTT, AMINEK AZ OSZTRÁK OLDALÁN ROMÁN ÉS BOLGÁR VENDÉGMUNKÁSOK CSAPTAK MURIT. KI IS BULIZTÁK, HOGY ÉJSZAKA MAGYARORSZÁGON KERESZTÜL HAZAMEHESSENEK.

 

AZ ÁRUFORGALMAT AZÉRT NEM BLOKKOLJÁK, ÚGYHOGY SZINTE CSAK TEHERAUTÓK HAJTOTTAK ÁT AUSZTRIA IRÁNYÁBA KEDDEN A DÉLELŐTTI ÓRÁKBAN.

 

Budapest

 

ZUGLÓBAN FŐLEG BEVÁSÁRLÓ IDŐSEKET LEHETETT LÁTNI AZ UTCÁN. 

 

A JÓ IDŐ PERSZE KICSALT PÁR FIATALT A VÁROSLIGETBE IS.

 

TÁVOL-KELETI TURISTÁK IS MEGNÉZTÉK MAGUKNAK A VÁROST, MÍG A HELYIEK NAPOZTAK.

 

EZ A RÖPLABDAMECCS SEM A #MARADJOTTHON HASHTAGGEL MENT KI INSTÁRA.

 

A SZÉCHENYI FÜRDŐ VISZONT BEZÁRT.

 

PÁR KERÜLETTEL ARRÉBB, A KÜLSŐ-JÓZSEFVÁROSI MUZSIKUS CIGÁNYOK TERÉN MÁR SOKKAL INKÁBB BETARTJÁK AZ OTTHONI, ÖNKÉNTES KARANTÉN ELVÁRÁSÁT AZ EMBEREK.

 

Mosonmagyaróvár

 

A LASSAN ÖTVENEZRES KISALFÖLDI VÁROS EGY FOKKAL SEM KIHALTABB, MINT MÁSKOR, VISZONT A PATIKÁK KITÜNTETETT FIGYELMET ÉLVEZNEK VÁROSSZERTE.

 

KENYÉRÉRT BEZZEG NEM ÁLL A SOR AZ UTCÁN, BÁR VAN, AKI AZT IS MASZKBAN VESZI.

 

A LEGFONTOSABB, HOGY A KOCSMÁBAN EGYELŐRE NEM ÁLLT MEG AZ ÉLET.

 

Podersdorf (Ausztria)

 

NEM CSAK A FERTŐ-TÓ KELETI PARTJÁN, DE BURGENLAND KORÁBBI, MOSON VÁRMEGYÉHEZ TARTOZÓ FALVAIBAN ÉS KISVÁROSAIBAN SE VOLT LÁTHATÓ JELE ÉLETNEK. AUTÓK ALIG KÖZLEKEDTEK, EMBEREKET SZINTE LÁTNI SE LEHETETT AZ UTCÁN. CSAK A SZŐLŐKBEN DOLGOZTAK, OTT VISZONT RENGETEGEN: METSZENI MUSZÁJ.

 

A PODERSDORFI STRAND BEJÁRATÁHOZ KI IS KERÜLT AZ OSZTRÁK SZÖVETSÉGI KORMÁNY TÁBLÁJA: „FIGYELJ MAGADRA, MARADJ OTTHON. ÍGY VÉDJÜK MEG MAGUNKAT.”

 

FOTÓK: Galavits Patrik (Bükfürdő), Illés Gergő (Eger), Hutter Marianna (Budapest), Varsányi Bence (Budapest), Bakó Bea (Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom), olvasónk (Podersdorf)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás