Mutatjuk, mennyire tudott otthon maradni Magyarország

Noha mindenkit, főleg az időseket arra szólítanak fel, hogy a koronavírus-fertőzést megelőzendő maradjon otthon, ez azért nem ennyire egyszerű: bevásárolni, gyógyszert venni létszükséglet. De nem csak ilyen embereket láttunk az utcán: távol-keleti turisták, parkban napozók, kocsma előtt cigizők az Azonnali fotóriportjában!

Mutatjuk, mennyire tudott otthon maradni Magyarország
Bükfürdő

A VAS MEGYEI FÜRDŐ NEMRÉG ÁTADOTT BEJÁRATA: SEHOL EGY LÉLEK.

A NYÁRI ÉS A TÉLI BEJÁRAT KÖZTI PAVILON. MÁRCIUSBAN MÉG NEM SZOKOTT UGYAN NAGY MOZGÁS LENNI, DE ENNÉL AZÉRT LÉNYEGESEN TÖBBEN KORZÓZNAK ITT ILYENKOR. RUHA- ÉS SZUVENÍRBOLTOK VANNAK FŐLEG. MOST CSAK A KÁVÉZÓ VOLT NYITVA, KONKRÉTAN 0 VENDÉGGEL, ILL. A POSTÁRÓL MÉG ELVITTE EGY AUTÓ A LEVELEKET.

A MAGYARORSZÁGI TURIZMUS MOSTANI KILÁTÁSAI EGY KÉPBEN.
Eger

ELMENTEK! ELMENTEK! – KIABÁLJÁK GÁRDONYI GÉZA REGÉNYHŐSEI AZ EGRI CSILLAGOK VÉGÉN, MIUTÁN A VÁRVÉDŐK A CSATÁT MEGNYERTÉK. EGERBEN EGYELŐRE A KORONAVÍRUS ÁLL NYERÉSRE, NINCS MÁSKOR OLYAN KELLEMES MÁRCIUSI DÉLUTÁN, MIKOR ILYEN ÜRES LENNE HEVES MEGYE KÖZPONTJÁNAK FŐTERE, A DOBÓ TÉR.

A KORONAVÍRUS A NEMZETI ÜGYEKET IS LEGYŐZI: SAJNOS NEM TUDTUK ALÁÍRNI A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK KEZDEMÉNYEZÉSÉT, DE MÁSOK IS INKÁBB A PATIKA ELŐTT TOLONGANAK.

A KÉPEK DÉLUTÁN 1 KÖRÜL KÉSZÜLTEK, AZ ÉTTERMEKNEK PEDIG 3-KOR KELL BEZÁRNIUK. SOK VENDÉGLÁTÓS MÉGIS INKÁBB LEHÚZTA A ROLÓT, CSAK MIRKÓCZKI ÁDÁM POLGÁRMESTERT LÁTTUK EBÉDELNI A VÁROSHÁZA MELLETTI ÉTTEREMBEN A KIS DOBÓ TÉREN.

ÉLETKÉPEK, PÁRBESZÉDEK AZ EGRI PIAC ELŐTT: MENNYI VOLT AZ A SZAR? – KÉRDEZI EGY ÁRUS A MELLETTE ÁLLÓ KOFA ARCMASZKJÁRÓL. 2800, VÁLASZOL A KOFA. „AKKOR EZÉRT NINCS PÉNZ A BANKSZÁMLÁDON BASSZAMEG!” – REPLIKÁZIK AZ ÁRUS, DE AZ ARCMASZKOS KOFA SEM HAGYJA ANNYIBAN, ELKÜLDI A MELLETTE ÁLLÓT A KURVA ANYJÁBA.

TESSÉK MONDANI, A NÉPHADSEREGES GÁZMASZK KORONAVÍRUS ELLEN IS VÉD?

GŐZERŐVEL FOLYIK A MUNKA A BAZILIKA ELŐTT: KORONAVÍRUS IDE VAGY ODA, A LÉPCSŐ FELÚJÍTÁSA NEM ÁLLT LE. A LÍCEUM ELŐTTI TÉREN MÉGIS ALIG LÉZENGENEK.
Hegyeshalom

EGY LÉLEK SINCS KÖZVETLENÜL A HATÁR ELŐTT AZ AUTÓPÁLYÁN EGYIK IRÁNYBA SE. PEDIG ERŐSEBB FORGALOM ESETÉN ÁLTALÁBAN ITT SZOKOTT KEZDŐDNI A SOR.

EGY HELIKOPTER IS KÖRÖZÖTT A HATÁR FÖLÖTT KEDD DÉLELŐTT, AMINEK AZ OSZTRÁK OLDALÁN ROMÁN ÉS BOLGÁR VENDÉGMUNKÁSOK CSAPTAK MURIT. KI IS BULIZTÁK, HOGY ÉJSZAKA MAGYARORSZÁGON KERESZTÜL HAZAMEHESSENEK.

AZ ÁRUFORGALMAT AZÉRT NEM BLOKKOLJÁK, ÚGYHOGY SZINTE CSAK TEHERAUTÓK HAJTOTTAK ÁT AUSZTRIA IRÁNYÁBA KEDDEN A DÉLELŐTTI ÓRÁKBAN.
Budapest

ZUGLÓBAN FŐLEG BEVÁSÁRLÓ IDŐSEKET LEHETETT LÁTNI AZ UTCÁN. 

A JÓ IDŐ PERSZE KICSALT PÁR FIATALT A VÁROSLIGETBE IS.

TÁVOL-KELETI TURISTÁK IS MEGNÉZTÉK MAGUKNAK A VÁROST, MÍG A HELYIEK NAPOZTAK.

EZ A RÖPLABDAMECCS SEM A #MARADJOTTHON HASHTAGGEL MENT KI INSTÁRA.

A SZÉCHENYI FÜRDŐ VISZONT BEZÁRT.

PÁR KERÜLETTEL ARRÉBB, A KÜLSŐ-JÓZSEFVÁROSI MUZSIKUS CIGÁNYOK TERÉN MÁR SOKKAL INKÁBB BETARTJÁK AZ OTTHONI, ÖNKÉNTES KARANTÉN ELVÁRÁSÁT AZ EMBEREK.
Mosonmagyaróvár

A LASSAN ÖTVENEZRES KISALFÖLDI VÁROS EGY FOKKAL SEM KIHALTABB, MINT MÁSKOR, VISZONT A PATIKÁK KITÜNTETETT FIGYELMET ÉLVEZNEK VÁROSSZERTE.

KENYÉRÉRT BEZZEG NEM ÁLL A SOR AZ UTCÁN, BÁR VAN, AKI AZT IS MASZKBAN VESZI.

A LEGFONTOSABB, HOGY A KOCSMÁBAN EGYELŐRE NEM ÁLLT MEG AZ ÉLET.
Podersdorf (Ausztria)

NEM CSAK A FERTŐ-TÓ KELETI PARTJÁN, DE BURGENLAND KORÁBBI, MOSON VÁRMEGYÉHEZ TARTOZÓ FALVAIBAN ÉS KISVÁROSAIBAN SE VOLT LÁTHATÓ JELE ÉLETNEK. AUTÓK ALIG KÖZLEKEDTEK, EMBEREKET SZINTE LÁTNI SE LEHETETT AZ UTCÁN. CSAK A SZŐLŐKBEN DOLGOZTAK, OTT VISZONT RENGETEGEN: METSZENI MUSZÁJ.

A PODERSDORFI STRAND BEJÁRATÁHOZ KI IS KERÜLT AZ OSZTRÁK SZÖVETSÉGI KORMÁNY TÁBLÁJA: „FIGYELJ MAGADRA, MARADJ OTTHON. ÍGY VÉDJÜK MEG MAGUNKAT.”

FOTÓK: Galavits Patrik (Bükfürdő), Illés Gergő (Eger), Hutter Marianna (Budapest), Varsányi Bence (Budapest), Bakó Bea (Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom), olvasónk (Podersdorf)

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek