Átlépte a négyszázat az igazolt gyógyultak száma, 99 új fertőzött van

2020.04.24. 07:35

Tizenegy új gyógyultja, de sajnos ugyanennyi új halottja is van a koronavírusnak Magyarországon: grafikonokon a legfrissebb információk!

Átlépte a négyszázat az igazolt gyógyultak száma, 99 új fertőzött van

Újabb 99 emberben mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2383 főre emelkedett a haza fertőzöttek száma az operatív törzs honlapja alapján. 

Az elmúlt 24 órában tizenegyen gyógyultan távozhattak a kórházból, ezzel 401-re emelkedett a számuk,

míg sajnos szintén tizenegy idős ember vesztette el az életét. Nagy részük egyébként nyolcvan év feletti beteg, ketten hetven év felettiek, míg egy 61 éves férfi is életet vesztette. A járvány következtében elhunytak száma Magyarországon így 250-re emelkedett.

Az elvégzett tesztek száma 2861-el emelkedett, ezzel egymillió főre vetítve Magyarország már több, mint hatezret tesztelt. Népességarányosan viszont továbbra is ez az egyik leggyengébb adat az EU-ban, Csehország például háromszor, Szlovákia pedig arányosan majdnem kétszer többet tesztel, mint Magyarország. A karanténba helyezett személyek száma a tegnapi nap után mára nem változott, 10942-en vannak hatósági házi karanténban.

A világban a fertőzések száma 2,7 millió, 730 ezren gyógyultak meg, és 191 ezren hunytak el a járvány következtében. Ha szeretnéd figyelemmel kísérni a magyarországi és regionális trendeket a koronavírussal kapcsolatban, kövesd az Azonnali folyamatosan frissülő adatbázisát!

 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek