+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. május 20. szerda, 07:40
Három új halott, negyvenkét új eset, de ugyanennyi új gyógyult: ez a szerdai mérleg. Grafikonokon a részletek!

Három napnyi enyhe növekedés után ismét kisebb csökkenésnek indult az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, igaz, a csökkenés nem nagy: csupán három fővel lett kevesebb aktív beteg szerdára, mint kedden.

 

Az aktív esetszám mindenesetre már negyedik napja stagnál 1650-1680 fő környékén, főként annak köszönhetően, hogy az elmúlt napokban alig-alig regisztráltak új gyógyultakat. Szerdára mindez megváltozott, a teljes esetszám negyvenkét fővel 3598 főre növekedett,

 

ugyanennyivel nőtt a gyógyultak száma is, 1654-en hagyhatták már el egészségesen a kórházakat.

 

Az elmúlt 24 órában a járványba három 60 év feletti férfi halt bele Magyarországon, az operatív törzs honlapja szerint mindegyikük valamilyen krónikus betegségben szenvedett. A hivatalos tájékoztatás szerint kórházi ápolásra csupán az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő szorul, lélegeztetőgépen pedig 29 főt ápolnak.

 

Világszerte már ötmillióhoz közelít a koronavírusban megbetegedettek és regisztráltak száma,

 

igaz, jobb hír, hogy már csaknem kétmillióan igazoltan felgyógyultak a járványból.

 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

NYITÓKÉP: Koronavírussal fertőzött beteget látnak el a Szent László kórházban. Árvai Károly / kormany.hu

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás