+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. május 20. szerda, 07:40
Három új halott, negyvenkét új eset, de ugyanennyi új gyógyult: ez a szerdai mérleg. Grafikonokon a részletek!

Három napnyi enyhe növekedés után ismét kisebb csökkenésnek indult az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, igaz, a csökkenés nem nagy: csupán három fővel lett kevesebb aktív beteg szerdára, mint kedden.

 

Az aktív esetszám mindenesetre már negyedik napja stagnál 1650-1680 fő környékén, főként annak köszönhetően, hogy az elmúlt napokban alig-alig regisztráltak új gyógyultakat. Szerdára mindez megváltozott, a teljes esetszám negyvenkét fővel 3598 főre növekedett,

 

ugyanennyivel nőtt a gyógyultak száma is, 1654-en hagyhatták már el egészségesen a kórházakat.

 

Az elmúlt 24 órában a járványba három 60 év feletti férfi halt bele Magyarországon, az operatív törzs honlapja szerint mindegyikük valamilyen krónikus betegségben szenvedett. A hivatalos tájékoztatás szerint kórházi ápolásra csupán az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő szorul, lélegeztetőgépen pedig 29 főt ápolnak.

 

Világszerte már ötmillióhoz közelít a koronavírusban megbetegedettek és regisztráltak száma,

 

igaz, jobb hír, hogy már csaknem kétmillióan igazoltan felgyógyultak a járványból.

 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

NYITÓKÉP: Koronavírussal fertőzött beteget látnak el a Szent László kórházban. Árvai Károly / kormany.hu

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás