+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. május 20. szerda, 07:40
Három új halott, negyvenkét új eset, de ugyanennyi új gyógyult: ez a szerdai mérleg. Grafikonokon a részletek!

Három napnyi enyhe növekedés után ismét kisebb csökkenésnek indult az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, igaz, a csökkenés nem nagy: csupán három fővel lett kevesebb aktív beteg szerdára, mint kedden.

 

Az aktív esetszám mindenesetre már negyedik napja stagnál 1650-1680 fő környékén, főként annak köszönhetően, hogy az elmúlt napokban alig-alig regisztráltak új gyógyultakat. Szerdára mindez megváltozott, a teljes esetszám negyvenkét fővel 3598 főre növekedett,

 

ugyanennyivel nőtt a gyógyultak száma is, 1654-en hagyhatták már el egészségesen a kórházakat.

 

Az elmúlt 24 órában a járványba három 60 év feletti férfi halt bele Magyarországon, az operatív törzs honlapja szerint mindegyikük valamilyen krónikus betegségben szenvedett. A hivatalos tájékoztatás szerint kórházi ápolásra csupán az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő szorul, lélegeztetőgépen pedig 29 főt ápolnak.

 

Világszerte már ötmillióhoz közelít a koronavírusban megbetegedettek és regisztráltak száma,

 

igaz, jobb hír, hogy már csaknem kétmillióan igazoltan felgyógyultak a járványból.

 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

NYITÓKÉP: Koronavírussal fertőzött beteget látnak el a Szent László kórházban. Árvai Károly / kormany.hu

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyhónapos szünet után megújul és visszatér az Azonnali podcastja, a Helyzet – új formátummal, logóval és tartalommal. Tartsatok velünk!

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

Budapestről már csak Szkopjéba és Podgoricába lehet repülni.

Mint írják, az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyja az európai polgárok hangját, és hiányzik belőle az empátia az EU őshonos nemzeti és nyelvi közösségeivel szemben.

A huszonhároméves ötletgazda szerint szakítani kell azzal, hogy a király többet ér, mint a dáma, mert azt üzeni, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak.

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás