Járvány elleni maszkban raboltak bankot Bécsben

Szerző: Techet Péter
2020.04.04. 21:17

Hétfőn vezette be a bécsi kormány, hogy az élelmiszerboltokba csak szájmaszkkal lehet bemenni. Pénteken egy bécsi férfi egy bankba ment be így – bankot rabolni és lövöldözni.

Járvány elleni maszkban raboltak bankot Bécsben

Sebastian Kurz a hét elején jelentette be, hogy ezentúl csak szájmaszkkal lehet bemenni a még nyitva tartó élelmiszerboltokba és gyógyszertárakba menni.

A szájmaszk kötelező viselete azonban másra is inspirált egyeseket:

péntek délelőtt egy járványelleni szájmaszkot viselő ember rontott be Bécs egy külvárosi bankjába, ahol egy várakozó 58 éves nőt meg is lőtt,

majd némi készpénzt magával cipelve, biciklivel elmenekült a tett helyszínéről. Mivel szájmaszkot viselt – mondhatni: előírás szerint járt el –, nem tudott a rendőrség pontos leírást kapni a tettesről. Jelenleg is tehát szökésben van.

A hét közben persze Kurz rendelkezéséről kiderült, hogy nem teljesíthető, mert nincs annyi szájmaszk – pláne nem a boltoknál –, hogy minden vásárláskor mindenki kaphasson. Éppen ezért most már „szükséges óvintézkedésekről“ szól csak a bécsi kormány, amely egy a száj elé csavart sállal, kendővel is megoldható.

Kurz arra tett ígéretet: a szájmaszkokat – az egészségügyi alkalmazottakon kívül – a veszélyeztetett csoportokhoz tartozók között szeretnék szétosztani, ezt pedig továbbra is az élelmiszerboltokon keresztül oldanák meg inkább, mint postai kiküldéssel.

NYITÓKÉP: Playmobil-bankrablás / Youtube

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek