+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. április 3. péntek, 20:05
A miniszterelnök akciócsoportos videója megihlette az online kézműveseket is.

A koronavírus-járvány miatt számos szektor visszaesett vagy akár teljesen leállt, viszont legalább egy iparág maximális fordulatszámon pörög:

 

az internetes mémgyáraké.

 

Az alapanyagot pedig sokszor a politikusok szolgáltatják az online kézműveseknek, tegnap éjjel például Orbán Viktor miniszterelnök, aki akciófilm-előzetesre emlékeztető videóval jelentkezett Facebook-oldalán:

 

 

Az első reakciónk valami ilyesmi volt:

 

 

A mémgyárosok rögtön rá is ugrottak a kiváló videóra, péntek délre annyi anyag készült, hogy télire is bőven tudnánk belőle elrakni.

 

Mutatjuk a kedvenceinket!

 

+ A Bosszúállók a múlté, a Marvel Orbán videójának a jogaiért kopogtat hamarosan

 

 

+ Megalakult hát a Nervengers, az ország legütőképesebb szuperhőseinek elitosztaga

 

 

+ Élükön Magyarország Kapitánnyal

 

 

+ Volt mémgyáros, aki az Operatív Törzsből készített képregényborítót a képregények hőskorának stílusában

 

 

+ Sebaj, jönnek!

 

 

+ Kunhalmi Ágnes viszont hiába próbált bejutni az akciócsoport ülésére

 

 

+ Bonnie Tyler Holding Out For A Hero című számának bénafurulyás feldolgozására is remekül lépked a miniszterelnök úr

 

 

+ Mondjuk közben elég furcsa, hogy kéken világít

 

 

+ Van, aki szerint csak mert Aprajafalváról érkeztek az ülésre

 

 

+ A videó japán akciórajzfilmnek sem utolsó

 

 

+ Hannibal, Murdock és Mr. T simán elbújhat a mi Szupercsapatunk mögött!

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás