Így segíthetsz a hajléktalanokon a koronavírus idején

2020.03.21. 18:39

A koronavírus miatt az utcák is kiürülnek. Ha segítenél a hajléktalanokon, vedd meg online a Fedél nélkült!

Így segíthetsz a hajléktalanokon a koronavírus idején

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül utcalapjának hajléktalan kollégái igen nehéz időszak elé néznek: munkavégzésük terepe, a közterületek egyre elnéptelenednek a koronavírus-járvány miatt. Így viszont az utcalap árusainak eddig megszerzett egzisztenciája veszhet el egyik napról a másikra. Erre a helyzetre reagált a lapot kiadó Menhely Alapítvány, és kampányt indított, amelyben a lap online megrendelésére buzdítanak.

„Az utcalapot mindnyájan a közterületeken állva árusítják önöknek, munkába járóknak, olvasóknak, és így volt ez hóban, esőben és a tikkasztó hőségben egyaránt. Most viszont helyzet van, és

vigyáznunk kell egymás egészségére! Mindenki igyekszik családi körben maradni és egymást támogatni, hajléktalan kollégáinknak azonban éppen ez a támogatói háttér nem áll rendelkezésére”

– írják a felhívásban.

„Sokan albérletben, szobabérletben, munkásszállón, fizetős szállón élnek, sokan maguk gondoskodnak még rászorultabb családtagjaikról és gyermekeikről. Sokuknak van komoly egészségügyi problémája és gyógyszerszükséglete. 

Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy most az online megrendelt lapszámunkat továbbra is olvashatják, és az érte utalt adomány összeget a Fedél Nélkül legrászorultabb kollégáinak megsegítésére fordítjuk”

– írja a Menhely Alapítvány. Aki támogatni szeretné őket, ide kattintva tegye! 

BORÍTÓKÉP: Fedél Nélkül / Facebook

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek