A szomszédban már kezdődnek a korlátozások a koronavírus terjedése miatt

Szerző: Kósa András
2022.07.15. 12:56

Szlovákiában már több kórházban látogatási tilalom van a növekvő esetszámok miatt.

A szomszédban már kezdődnek a korlátozások a koronavírus terjedése miatt

A szlovák koronavírus járványhelyzet miatt több kórházban is látogatási tilalmat vezettek be. Mint az Új Szó írja, legutóbb a galántai kórházban lépett érvénybe a korlátozás, ami az intézmény összes osztályára kiterjed. A látogatást már csak

a nagyon súlyos állapotban lévő, vagy haldokló pácienseknél engedélyezik.

A szlovák tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 846-an fertőződtek meg, egy beteg hunyt el, míg 25 embert ápolnak kórházban, köztük 13-at lélegeztetőgépen. Magyarországon az alacsony esetszámra hivatkozva már rég nincs napi adatközlés, a Koronavírus.gov.hu oldalon elérhető legfrissebb adatok szerint

az elmúlt héten 8036-an fertőződtek meg és 35 beteg hunyt el.

A kormány szerint ez még nem indokol semmilyen óvintézkedést. Müller Cecília országos tisztifőorvos ugyanakkor csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy több új koronavírus variáns is felbukkant Magyarországon, így az omikron BA4-, és BA5-ös, valamint X változata, amik sokkal könnyebben fertőznek a korábbiaknál.

NYITÓKÉPClaude Truong-Ngoc / Wikimedia Commons - cc-by-sa-4.0

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek