Nagyon megnőtt a magyar foci iránti érdeklődés a koronavírus miatt

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.19. 11:22

Nem a sport minősége javult fel ennyire, hanem kiestek a riválisok: az előző hétvégén már szinte csak a magyar bajnokság futott, ezért arra fogadtak a szokásosnál sokkal lelkesebben.

Nagyon megnőtt a magyar foci iránti érdeklődés a koronavírus miatt

Nagyon megdobta a magyar foci körüli érdeklődést az elmúlt hétvégén a tény, hogy a koronavírus miatt Európa és a maradék világ nagyrészében határozatlan időre leállították a sporteseményeket. Persze nem aranylábúink őrült technikája érdekelt több embert, hanem az ebből kivehető pénz:

„A topligák, kiemelt bajnokságok felfüggesztése, illetve a megszokottnál szűkösebb fogadási ajánlat kedvezően hatott az összes, még felkínált sportesemény forgalmára.

A magyar bajnoki mérkőzések különösen népszerűnek bizonyultak, 1,5-2-szeres forgalomnövekedés is előfordult az NB I-es összecsapásokon.

A legutóbbi, 25. forduló előkelő helyen szerepel az egységnyi fogadásokat vizsgálva, a Fehérvár – Diósgyőr mérkőzésre például közel 350 ezer egységnyi fogadás érkezett a Tippmixen” – tájékoztatta az Azonnalit a Szerencsejáték Zrt.

Az érdeklődés akkora volt, hogy az elmúlt tíz NB I-es forduló összes focimeccse közül a múlt héten lejátszott hat meccs közül öt is bekerült a legtöbbet fogadott tízbe.

Bár azt nem osztották meg velünk, ebből összesen mennyi pénz folyt be az állami céghez, de azt igen, hogy mennyit vettek ki belőle: összesen 110 millió forintot, csak a magyar fociból.

Persze a szép napoknak most egy ideig vége, hiszen bár azt nem tudják megbecsülni, mekkora bevételkiesést fog nekik okozni az európai és amerikai sportélet szünete, azért egyértelmű, hogy a fennmaradó sportkínálat közel sem lesz annyira vonzó, mint a Magyarországon is ismert bajnokságoké, mindenesetre több korábban nem elérhető bajnokság és esemény is felkerült a kínálatba azoknak, akik nagyon szeretnének játszani.

Ez annyit takar, hogy a még futó török és belarusz csúcstalálkozók mellett tehetünk pénzt a palesztin vagy az angolai bajnokság izgalmaira is.

A HÉTVÉGE IZGALMAI: TÖRÖK MÁSODOSZTÁLY, ANGOLA, PALESZTINA (FORRÁS: TIPPMIXPRO.HU)

A válasz végére egy felhívást is közzétettek a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében: „A Szerencsejáték Zrt. az elkövetkező időszakban fokozottan felhívja játékosai figyelmét az otthonról történő, biztonságos játék érdekében a digitális csatornáink használatára, annak előnyeire. Az online fogadást, ezen belül a lottózást a Szerencsejáték Zrt. honlapján jelenleg 350 ezren használják, de népszerű az sms-lottózás és az okoslotto.hu weboldalról letöltött Okoslottó applikáció is, amely nem igényel előzetes regisztrációt.”

FOTÓ: Stadiumdb

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek