Hivatalos: egy évvel elhalasztják a foci-eb-t

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.17. 15:25

Egyes sajtóhírek szerint laza 300 millió eurót kér az UEFA azért cserébe, hogy egy évvel később fogja hülyére keresni magát a válogatott focin.

Hivatalos: egy évvel elhalasztják a foci-eb-t

Hivatalossá vált, amit már legalább egy hete lehetett sejteni: az UEFA egy évvel elhalasztotta a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, tehát csak 2021 nyarán számíthatunk fociőrületre.

A döntés Magyarországot is érinti, hiszen összesen négy meccset Budapesten rendeznek majd 2021 nyarán.

Az új dátum a tervek szerint a 2021. június 11. és július 11. közötti intervallum lesz.

Ha minden jól megy, nyáron ezért befejezhetővé válnak a most felfüggesztett bajnokságok, illetve júniusra tervezik lejátszani az elmaradt Eb-pótselejtezőket, amik közül az egyik a Bulgária-Magyarország.

Arról már múlt héten írtunk mi is, hogy több labdarúgó szövetség is azt kérte a szervezettől, tolja el a versenyt, hiszen például júniusban abban a Rómában indulna útjára az egész, ami egész Olaszországgal együtt a koronavírus által legsúlyosabban érintett terület, és jelenleg az sem biztos, kibírja az ország egészségügye a már most kétezernél is többen haltak meg.

Sajtóhírek szerint az UEFA 300 millió eurót kér az európai kluboktól és szövetségektől a döntésért, de ezt tagadják.

Az Eb nyárra halasztásával azért kapunk pozitívumokat is:

+ Egyes hírekkel ellentétben nem 2020 telén rendezik meg.

+ Bár Oroszország már be is jelentkezett, hogy nagyobb részt vállalna a rendezésből egy esetleges vészhelyzet miatt (ott még a március 15-i hétvégén is kiengedték az embereket a stadionba), végül ebből sem lesz semmi.

+ Valószínűleg nézők előtt játssza a magyar válogatott a pótselejtezőit.

+ Csak érintőlegesen kapcsolódik, de az M4 Sport jobbhíján elkezdi ismételni a 2016-os franciaországi Eb meccseit, ami szinte biztos, hogy szebb látvány lesz, mint az egyelőre még nem is biztos 2021-es szereplésünk.

FOTÓ: Pixabay

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek