+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 29. péntek, 18:21
Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem gondolta volna, hogy összejöhet!

Igaz, hogy kellett hozzá a koronavírus, a személyes jegyvásárlás teljes beszántása, egy bennfentes információk alapján elképesztően fapados jegyelosztó rendszer és a beengedhető nézők mennyiségének negyedelése, de végül is május 29-én eljött a győzelem napja a magyar labdarúgás számára:

 

az MLSZ hivatalos jegyértékesítő oldala péntek délután lefagyott a sok érdeklődőtől, ezért nem tudta kiszolgálni a jegyvásárlók hadát!

 

A VÁRAKOZÁSI OLDALRA DOBOTT TÖBBSZÖR IS A JEGYÁSÁRLÓ OLDAL

 

Most mondja valaki, hogy nem vagyunk futballnemzet, miközben nagyon úgy tűnik, hogy valójában mindenki meccsre akar menni! A magyar futball sikere innentől megkérdőjelezhetetlen, hiszen a közvetítési jogokat már Ukrajnába is eladták, tehát egyetlen lépésre vagyunk a nemzetközi áttöréstől.

 

Aki nem tudná: csütörtök reggel derült ki, hogy a lazítások keretében egész Európában egyedülálló módon szigorú korlátozások mellett, de visszatérhetnek a nézők a labdarúgó NB I. lelátóira. A szabályok szerint csak minden negyedik széken ülhet néző akkor is, ha társaságban érkezett. Ezzel felzárkóztunk az egész kontinensen egyedüliként állva maradt Belarusz mellé, ahol le se állt a futball, és a nézőkre volt bízva, ki akarnak-e menni a meccsekre (annyira nem akartak, rekordkevés nézőt hoz a szezon), de most Magyarország is örömet szerezhet pár embernek.

 

Futball egyelőre Belaruszon és Magyarországon kívül csak Németországban volt, a Bundesligában viszont szó sincs arról, hogy bármilyen formában is visszatérhetnének a nézők a stadionokba, ahogy a héten folytatódó egyéb ligákban sem.

 

A jegyeladás időközben 20-30 perc köhögés után teljesen lefagyott. Előbb-utóbb biztos megjavul, de ezt már senki nem veheti el a magyar futballközegtől, ami nem véletlenül adta a világnak például Puskás Ferencet is, mostantól pedig a meccsek élvezetén kívül tényleg csak annyi dolgunk van, hogy várjuk Szöllősi György publicisztikáját az újra mindent mozgató magyar futballról!

 

Az amúgy nem teljesen elképzelhetetlen, hogy valamit profitálhat az európai foci hiányából a leggyengébbek közé tartozó magyar verzió: ahogy itt írtunk róla, a belarusz FK Szluck olyan komoly nemzetközi rajongótábort épített az unatkozó szurkolókból, hogy abból már pénzt is tudtak keresni.

 

FOTÓ: wgbieber / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás