+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 29. péntek, 18:21
Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem gondolta volna, hogy összejöhet!

Igaz, hogy kellett hozzá a koronavírus, a személyes jegyvásárlás teljes beszántása, egy bennfentes információk alapján elképesztően fapados jegyelosztó rendszer és a beengedhető nézők mennyiségének negyedelése, de végül is május 29-én eljött a győzelem napja a magyar labdarúgás számára:

 

az MLSZ hivatalos jegyértékesítő oldala péntek délután lefagyott a sok érdeklődőtől, ezért nem tudta kiszolgálni a jegyvásárlók hadát!

 

A VÁRAKOZÁSI OLDALRA DOBOTT TÖBBSZÖR IS A JEGYÁSÁRLÓ OLDAL

 

Most mondja valaki, hogy nem vagyunk futballnemzet, miközben nagyon úgy tűnik, hogy valójában mindenki meccsre akar menni! A magyar futball sikere innentől megkérdőjelezhetetlen, hiszen a közvetítési jogokat már Ukrajnába is eladták, tehát egyetlen lépésre vagyunk a nemzetközi áttöréstől.

 

Aki nem tudná: csütörtök reggel derült ki, hogy a lazítások keretében egész Európában egyedülálló módon szigorú korlátozások mellett, de visszatérhetnek a nézők a labdarúgó NB I. lelátóira. A szabályok szerint csak minden negyedik széken ülhet néző akkor is, ha társaságban érkezett. Ezzel felzárkóztunk az egész kontinensen egyedüliként állva maradt Belarusz mellé, ahol le se állt a futball, és a nézőkre volt bízva, ki akarnak-e menni a meccsekre (annyira nem akartak, rekordkevés nézőt hoz a szezon), de most Magyarország is örömet szerezhet pár embernek.

 

Futball egyelőre Belaruszon és Magyarországon kívül csak Németországban volt, a Bundesligában viszont szó sincs arról, hogy bármilyen formában is visszatérhetnének a nézők a stadionokba, ahogy a héten folytatódó egyéb ligákban sem.

 

A jegyeladás időközben 20-30 perc köhögés után teljesen lefagyott. Előbb-utóbb biztos megjavul, de ezt már senki nem veheti el a magyar futballközegtől, ami nem véletlenül adta a világnak például Puskás Ferencet is, mostantól pedig a meccsek élvezetén kívül tényleg csak annyi dolgunk van, hogy várjuk Szöllősi György publicisztikáját az újra mindent mozgató magyar futballról!

 

Az amúgy nem teljesen elképzelhetetlen, hogy valamit profitálhat az európai foci hiányából a leggyengébbek közé tartozó magyar verzió: ahogy itt írtunk róla, a belarusz FK Szluck olyan komoly nemzetközi rajongótábort épített az unatkozó szurkolókból, hogy abból már pénzt is tudtak keresni.

 

FOTÓ: wgbieber / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

Armin Laschet a merkeli politikát viszi tovább a Néppárt Fideszhez való viszonyában is.

A tavaly augusztusban megmérgezett politikus vasárnap repült haza Berlinből.

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás