Koronavírus: elhunyt egy fertőzött ember Magyarországon

Szerző: Hutter Marianna
2020.03.15. 13:45

A hírt a 18. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor jelentette be.

Koronavírus: elhunyt egy fertőzött ember Magyarországon

Úgy tűnik, megvan a koronavírus egyik első magyarországi áldozata, egy 18. kerületi lakos – ezt Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere jelentette be közösségi oldalán vasárnap.

„Hivatalos tájékoztatást kaptam arról, hogy ma délelőtt meghalt az első kerületi koronavírus fertőzött a Szent László kórházban” – írta.

A halálesetet ugyanakkor még nem jelezte a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztatásra szolgáló kormányzati oldal, azon vasárnap kora délután, cikkünk megjelenésekor, még csak a délelőtt 9:57-kor aktuális adatok vannak feltüntetve, amelyek szerint 32 fertőzött, egy gyógyult, 159 karanténban lévő ember van, míg eddig 1236 mintavétel történt.

A 18. kerület korábban azért került a koronavírussal kapcsolatos figyelem középpontjába, mert egy hollandul beszélő személyről is koronavírusgyanút állapítottak meg, ő pedig ahelyett, hogy megvárta volna a mentők kiérkezését, maga ment be Szent László Kórházba. Ám úgy tudjuk, nem róla van szó, ő jól van, már hazaengedték, tehát egy másik, idős kerületi lakos az elhunyt.

FRISSÍTÉS (2020.03.15. 14:22): Most már a koronavírusról szóló tájékoztató honlapon is megjelent, hogy van egy elhunyt. Erről hírt is közöltek, ebben azt írták, egy 75 éves férfi az áldozat, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. A beteg a szállítást követően hunyt el.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek