Valódi helyreigazítást hozott le a Hírcsárda, és elnézést is kért

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.11. 12:29

Schiffer Miklós divatszakértő szerint felháborító és gusztustalan, ahogy a Hírcsárda viccelődött.

Valódi helyreigazítást hozott le a Hírcsárda, és elnézést is kért

Felháborította Schiffer Miklós divatszakértőt a deklaráltan viccoldalként működő Hírcsárda egyik vele kapcsolatos írása, aminek a vége az lett, hogy a Hírcsárda helyreigazítást közölt kedden, illetve már az eredeti cikk sem érhető el – vette észre az Azonnali.

Az eredeti írásban azzal viccelt a Hírcsárda, mintha Schiffer Miklós azzal kapcsolatban adna tanácsokat, hogyan kell sárga csillagot viselni az iskolában. Ezzel egyébként éppen azon kívántak ironizálni, hogy az új Nemzeti Alaptanterv kötelezővé teszi a kritikusai szerint szélsőjobboldali Wass Albertet. Ám ezen Schiffer Miklós kiakadt: „szégyen!” felkiáltással posztolt erről közösségi oldalára

„Itt nincs helye a viccnek! Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!”

– írta Schiffer Miklós, hozzátéve, hogy minden barátja, akinek felmenői érintettek lehettek ebben, pontosan tudja, mennyire elítéli mindazt, ami akkor történt.

A Hírcsárda helyreigazításában azt írta, a megjelent anyag valótlanságot állított. „Ezúton kérünk elnézést és kijelentjük, Schiffer Miklós semmilyen a sárga csillag viselésével kapcsolatos nyilatkozatot vagy kijelentést nem tett, sem nekünk sem munkatársunknak vagy szerzőnknek, amelynek alapján őt idézhettük volna.

Mindenkitől, akit az írás hangneme és tartalma sértett, nyomatékosan elnézést kérünk.”

Nem Schiffer az első, aki helyreigazítást kért a Hírcsárdától, ezt korábban például Hoffmann Rózsa KDNP-s volt államtitkár is megtette.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek