Már most kezdd el megvenni a nyári koncertjegyeidet, ha nem akarsz éhen halni júniustól!

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.01. 16:51

Nagykoncertre menni drága dolog, úgyhogy most segítünk, hogy mik azok a rendezvények, amiket már januártól érdemes elkezdeni szervezni, ha nem akarunk nagyon káromkodni később.

Már most kezdd el megvenni a nyári koncertjegyeidet, ha nem akarsz éhen halni júniustól!

Így az év első napján kicsit érdemes elkezdeni tervezni, különben mindenről lemaradunk. Például nagyon erősen felpörgött a magyar koncertpiac. Mármint nem a klubkoncertekre gondolok, azzal évek óta elég jól áll Budapest, de 2020-ban az arénakoncertek is meglepően jó neveket hoznak, már persze ha beletörődünk, hogy megint többségben lesznek azok a nevek, amik a gyerekkorukat újraélni akarókat célozzák.

Az év legfontosabb koncertjeinek Azonnali-listáján alap szempont volt, hogy ne fesztiválos fellépésről legyen szó, így nem játszhat például a VOLT-os Lenny Kravitz, és hogy legyen még rá jegy, ami miatt kilőttük a nyári System of a Downt is.

Szóval ezekre a bulikra érdemes már jó előre költeni, hogy aztán mire hónapok múlva eljön a nagy nap, már ingyenjegynek érezzük!

Különösen azért fontos előre tervezni, mert rettentően erős nyara lesz a városnak, amire fesztiválok nélkül is kiválóan el lehet költeni egy vagyont.

1. Slipknot, február 4., Papp László Sportaréna

Itt érdemes megjegyezni, hogy 2019-ben végül is elértünk oda, hogy egy éven belül fellép Budapesten az 1990-es évek végének és 2000-es évek elejének nu metál hullámának mind a négy vállalható szereplője! Először a Slipknot, akik a nyári VOLT Fesztivál után most saját koncerten veszik fel a szokásos maszkjaikat, hogy kapkodjanak kicsit a színpadon.

2. Anathema, március 18., Akvárium

A gótmetálból indult, mostanra monjduk progrockra váltott britek nagyon szeretnek minket, ezért önmagában nem is lenne nagy dolog a fellépésük márciusban. De mégis az, mivel 2020-ban lesz tízéves a We’re Here Because We’re Here című lemezük, ami egyrészt a zenekar újjászületésének kezdete, másrészt pedig akkora klasszikus, hogy úgy döntötték, eljátsszák az egészet élőben egy pár állomást magába foglaló turnén. Ennek az egyetlen kelet-európai állomása lesz a budapesti, úgyhogy ha valaki szeretné teljes egészében hallani a magukból a világ legszomorúbb zenekarából egyszer csak a világ legfelszabadultabb zenekarát csinálók lemezét, az már veheti is a jegyeket.

3. Nick Cave and the Bad Seeds, június 2., Papp László Sportaréna

Induljon is az a nyár, amiről beszéltem: Nick Cave visszajáró vendég nálunk, és bár a legutóbbi koncertje kicsit szellősebbre sikerült a vártnál, még annak ellenére is kiválóan sikerült, hogy egy színpadra engedett rajongó sérülése miatt a világ legszomorúbb énekese levonult a színpadról, és addig nem is ment vissza, ameddig megnyugtató hírek nem érkeztek az állapotáról. Cave azóta kiadott egy új lemezt, amin dalokban próbál megbarátkozni a gondolattal, hogy elvesztette 15 éves fiát. Ennek megfelelően nem felszabadult bulizásra kell számítani, de hát Nick Cave esetében ezen talán ne is lepődjön meg senki.

4. Deftones, június 3., Budapest Park

Harmadik budapesti koncertjét adja a Budapest parkban a nu metál hullám egyetlen zenekara, ami többre is képes 2019-ben, mint megidézni a húsz évvel ezelőtti világot. A Deftones a 2020-ban megjelenő kilencedik albumát turnéztatja, de nem csak a lemezeik minősége nem romlik, hanem örvendetes apróságként a korai időkben legendásan rossz élő teljesítményük is a legjobbak közé emelkedett.

5. Korn, június 9., Papp László Sportaréna

Ha a Deftones véletlenül sem a múltidézés, akkor a Korn az ellenpárja: bár a tavaly kiadott The Nothing lemezét meglepően sokan szeretik, azért afelől senkinek se legyen kétsége, hogy a nu metál alapítói és atyaúristenei csak nagyon kevés olyan dalt játszanak el, ami 2002 után jelent meg. Igen, elég rég volt 2002, de azok a dalok cserébe nagyon jók lesznek, az esetleges újsulis blokk pedig pont alkalmas lesz arra, hogy kisétáljunk a büfébe az első, fesztiválon kívül adott budapesti Korn-koncertről.

6. Judas Priest, július 13., Papp László Sportaréna

A heavy metál Iron Maiden melletti csúcsdísze hosszú éveken keresztül ignorálta szinte teljesen Magyarországot, aztán úgy tűnik, a 2018-as bulijuk végül behozott annyi embert, hogy megint szólózzanak egyet itt nyáron. Az apropó elvileg egy új lemez lesz, illetve az, hogy épp 50 éve létezik a zenekar. Ez nagyon sok idő, úgyhogy fejben talán kicsit el is búcsúzni Rob Halfordéktól, és a maga ízléstelenségében zseniális színpadra guruló Harley Davidsontól.

7. Pearl Jam, július 15., Papp László Sportaréna

Az 1990-es évek grunge hullámának utolsó teljes értékűen velünk maradt zenekara 1996-ban volt itt utoljára. Talán azt is meg lehet kockáztatni, hogy népszerűbbek itthon, mint akkor, amit jól mutat, hogy az állójegyek már el is fogytak rá. Régóta adósak voltak már egy magyar fellépéssel, hiszen valószínűleg olyan figurák fogják főleg megtölteni a sportarénát, akik még beszélni is alig tudtak, amikor a Jeremy már sláger volt.

8. KISS, július 16., Papp László Sportaréna

Tényleg befejezi az aktív zenélést a KISS, a zenekar, ami egyszerre volt hatással a glamrockra, a hajmetálra, de még a norvég extrém zenékre is kicsit. A frontember, Gene Simmons, aki ugyebár magyar származású, meg is ígérte, hogy búcsúzni még mindenképp visszajönnek ide, úgyhogy aki meg akarja nézni, milyen is volt a popzene akkor, amikor a személyes tartalom helyett a gátlástalan magamutogatás ment, az most utoljára megteheti.

9. Aerosmith, július 24., Puskás Aréna

A világ tragédiája, hogy nekünk akkor lett egy rendes focistadionunk, amikor a világ stadionzenekarainak a nagyrésze már jól láthatóan csak pár évig fogja bírni. Közülük most az Aerosmith-t sikerült is elhozni a Puskásba a nyár közepére, Steven Tyleréknek pedig több évtized nagy dalait is el kell játszani majd a maguk nagyjából másfél-két órájában. Igen, biztosan lesz az Armageddon-soundtrack is, szóval randinak is megfelelő!

10. Pixies, szeptember 2., Budapest Park

Mondanám, hogy ha még maradt pénzed, akkor irány a Pixies, de igazából erre érdemes az egyik legjobban megvenni már most a jegyed: nem azért, mert elfogy, hanem azért, mert szinte biztos, hogy ebből jön össze a legnagyobb buli. Bár Magyarországon leginkább a Harcosok klubja betétdala miatt ismert, valójában az 1980-as évek végén három tízpontos albumot is kiadott az amerikai zenekar, ami ugyebár Kurt Cobainnek kedvence is volt. Újjáalakulásuk óta sem lehet panaszkodni a teljesítményükre, hiszen pontosan azt csinálják, mint az első etapban.

Nyilván lehet erre is azt mondani, mennyire lejárt lemez ez, de az a helyzet, hogy az idő már rég bebizonyította, hogy mi se vagyunk jobbak, mint a szüleink, ha zenéről van szó.

FOTÓ: Aerosmith

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek