+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. december 21. szombat, 18:00
Öt hónap és kilenc nap: ennyi időt tölthettem párttagként Gyurcsányék között.

Karácsonyig még hátravan pár nap, egy ajándékot azért máris kaptam, méghozzá a Demokratikus Koalíciótól:

 

a párt december 20-án hivatalosan is megszüntette a tagságomat. Ezzel lezárult a DK-saga: öt hónap és kilenc nap után rúgtak ki végül a DK-ból.

 

De miért is örülök annak, hogy kirúgtak?

 

Mert eleve nem is azzal a szándékkal léptem be, hogy segítsek a pártnak. Még a nyári uborkaszezon kezdetén merült fel az Azonnali szerkesztőségében, hogy mi lenne, ha valaki megpróbálna belépni egy pártba. Kíváncsiak voltunk ugyanis, hogy tulajdonképpen hogyan néz ki egy tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, miket kérdezgetnek, mennyire néznek utána a jelentkezőnek, és hogyan reagálnak, ha kiderül, hogy a felvételiző egyébként azonnalis újságíró.

 

A DK ideális választás volt, annak EP-választási sikere után tudható volt, hogy sokan akarnak majd belépni a pártba, és ezt a hullámot lovagoltam meg én is, amikor június 17-én elküldtem a jelentkezésemet.

 

A felvételi beszélgetésre végül egy hónappal később került sor, de

 

a párttagságot már ennek előtte, július 11-én megkaptam, amikor is a felvételiztetésemet végző, százhalombattai DK-s alapszervezet első ízben felvette velem a kapcsolatot.

 

Hogy ez pontosan hogyan történt, hogy mivel loptam be magam a DK-sok szívébe, és hogy milyen karriert futhattam volna be a párt tagjaként, ebben a cikkben meg is írtam.

 

Ennek ellenére sem siettek tőlem megszabadulni

 

„Reagálhattam volna »azonnal« is, de azt gondolom, hogy az írásod is jelzi, hogy a DK valóban fontos és izgalmas párt lett, hiszen miért nem máshová épültél volna be, mint hozzánk. Mi ezt dicséretnek és elismerésnek vesszük” – így válaszolt Dudás Péter, az egyik interjúztatóm pár nappal a cikkem megjelenése után. A mindenki számára elérhető posztban Dudás egyébként részletesen leírja a cikkel kapcsolatos kritikáit is.

 

Ilyen előzmények után azt gondolhatnánk, rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Én mindent meg is tettem ezért: két nappal a belépésemről szóló cikk megjelenése után a DK alapszabályában leírtak alapján kezdeményeztem a pártból való kilépésemet.

 

 

Ezek után igencsak meglepett, hogy október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban. Még egy névre szóló, laminált tagkártyát is mellékeltek az üzenet mellé.

 

 

Nagyot néztem akkor is, amikor december elején meghívást kaptam a DK december közepi, választókerületi taggyűlésére. Ennek apropóján jártunk utána, hogy miért is küldenek nekem még mindig ilyen leveleket, amikor hónapokkal ezelőtt elindítottam a hivatalos kizárási folyamatot. Mint kiderült, a választókerületi elnök, Szabó Attila annyira elfoglalt volt, hogy egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, és ezért nem sikerült törölni még decemberre sem a tagnyilvántartásból. Erről részletesen is írtam ebben a cikkben.

 

De van itt még egy csavar

 

Az elhúzódó kizárásom oka azonban nem csak abban keresendő, hogy a választókerületi elnöknek mennyi dolga volt, hanem abban is, hogy hova küldtem el a kilépési kérelmemet. Ugyanis, mint kiderült,

 

a központi választókerületi e-mailfiókhoz, ahol landolt még nyáron az én levelem is, magának a választókerületi elnöknek sincsen hozzáférése.

 

Szóval hiába jeleztem annak rendje és módja szerint, hogy nem kívánok tovább a DK tagja lenni, a kilépésemet adminisztratíve kezdeményezni tudó Szabó Attila egyszerűen nem találkozott a levelemmel.

 

Így hónapokon keresztül vakon repültem tulajdonképpen én és a DK is. Én azt hittem, a háttérben, ha lassan is, de őrölnek a DK malmai, és hamarosan kézhez kapom a kizárásomról szóló levelet. Mindeközben a DK-sok azt hitték, nem is kezdeményeztem hivatalosan a kilépésemet, így aztán nem is foglalkoztak ezzel.

 

Egészen a legutóbbi cikkemig. Annak megjelenésekor keresett meg Szabó Attila, hogy küldjek neki egy hivatalos e-mailt a kilépési szándékomról, hogy legyen a kezében egy kilépési nyilatkozat, ami alapján kezdeményezheti tagsági nyilvántartásból való törlésemet. Válaszként elküldtem neki a nyári levelem képernyőképét, és végül ez kellett ahhoz, hogy a DK december 20-ra virradóan kizárjon a soraiból.

 

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás