+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. december 10. kedd, 19:11
A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból.

Igencsak nagyot néztem hétfő délután, amikor bepottyant a fiókomba egy levél a DK-tól, amiben meghívtak a december közepén tartandó taggyűlésükre.

 

 

Hogy miért is kapok ilyen levelet? Mert még nyáron beléptem a pártba, before it was cool. Na, nem ám azzal a szándékkal, hogy innentől a DK-nak segítsek, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsiak voltunk, hogy hogyan zajlik a tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, milyen kérdéseket tesznek fel, és vajon hogyan befolyásolja a tagsági kérelem elbírálását, ha fény derül az azonnalis hátteremre.

 

A poénnak induló kísérlet végül olyan jól sikerült, hogy még azelőtt megkaptam a párttagságot, hogy a helyi DK-sok egyáltalán találkoztak volna velem.

 

Mindezt ebben cikkemben meg is írtam.

 

Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Magam is mindent megtettem ezért: a DK alapszabálya szerint „a kilépési szándékot – írásban, vagy a Demokratikus Koalíció tagnyilvántartási rendszerében rögzítve elektronikus úton – a választókerületi szervezet elnökségéhez kell bejelenteni”. Mivel a tagnyilvántartási rendszerhez nem volt hozzáférésem, így augusztus 11-én, a cikk megjelenése után két nappal e-mailben küldtem el a kilépési kérelmemet a DK 8. választókerületi elnökének, Szabó Attilának, aki jelezte is, hogy intézi a kilépésemet.

 

 

Ezek után mondanom sem kell, mennyire meglepődtem, amikor október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban.

 

Még egy laminált tagkártyát is kaptam, aminek azóta is csodájára járnak baráti körökben!

 

 

És most itt vagyunk, négy hónappal a kilépési folyamat megindítása után, és még mindig DK-tag vagyok. Annyira, hogy ha akarnék, simán odamehetnék trollkodni a taggyűlésükre.

 

Mi ehelyett inkább úgy döntöttünk, megérdeklődjük, mégis miért őrölnek ennyire csigalassan a DK malmai. Szabó Attila, a DK 8. választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a taggyűlési meghívót ő küldte ki egy központi rendszeren keresztül. A központi rendszer itt azt jelenti, hogy a címzetteket nem lehet külön-külön kiválogatni, így a levelet minden, a tagsági nyilvántartásban szereplő érintett megkapja.

 

Ebből a nyilvántartásból nem sikerült törölni engem az elmúlt hónapokban, így jutott el hozzám is a levél.

 

És hogy miért nem? Mert Szabó Attila – elmondása szerint – nem főállású politikus, és a munkahelyi és a magánéleti elfoglaltságok, valamint az önkormányzati kampány annyira lefoglalta, hogy egész egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, nem tudott erre koncentrálni. Mindenesetre a mostani érdeklődésem után Szabó megerősítette, hogy ismét kezdeményezte a nyilvántartásból való törlésemet.

 

Talán most már sikerülni is fog. De ha még ezután sem tudom magamat kirúgatni a DK-ból, már tényleg csak egyetlen lehetőségem marad:

 

ha tetszik, ha nem, be kell lépjek a többes tagságot engedélyező Fideszbe, és így kell magam összeférhetetlenné tenni a DK-val, ahol más pártnak nem lehet tagja az ember.

 

Csak aztán nehogy véletlen csöbörből vödörbe essek.

 

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Nyerhet-e a vermonti szenátor, vagy 2016-hoz hasonlóan más lesz végül a demokrata elnökjelölt? Elmagyarázzuk!

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás