+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. december 10. kedd, 19:11
A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból.

Igencsak nagyot néztem hétfő délután, amikor bepottyant a fiókomba egy levél a DK-tól, amiben meghívtak a december közepén tartandó taggyűlésükre.

 

 

Hogy miért is kapok ilyen levelet? Mert még nyáron beléptem a pártba, before it was cool. Na, nem ám azzal a szándékkal, hogy innentől a DK-nak segítsek, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsiak voltunk, hogy hogyan zajlik a tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, milyen kérdéseket tesznek fel, és vajon hogyan befolyásolja a tagsági kérelem elbírálását, ha fény derül az azonnalis hátteremre.

 

A poénnak induló kísérlet végül olyan jól sikerült, hogy még azelőtt megkaptam a párttagságot, hogy a helyi DK-sok egyáltalán találkoztak volna velem.

 

Mindezt ebben cikkemben meg is írtam.

 

Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Magam is mindent megtettem ezért: a DK alapszabálya szerint „a kilépési szándékot – írásban, vagy a Demokratikus Koalíció tagnyilvántartási rendszerében rögzítve elektronikus úton – a választókerületi szervezet elnökségéhez kell bejelenteni”. Mivel a tagnyilvántartási rendszerhez nem volt hozzáférésem, így augusztus 11-én, a cikk megjelenése után két nappal e-mailben küldtem el a kilépési kérelmemet a DK 8. választókerületi elnökének, Szabó Attilának, aki jelezte is, hogy intézi a kilépésemet.

 

 

Ezek után mondanom sem kell, mennyire meglepődtem, amikor október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban.

 

Még egy laminált tagkártyát is kaptam, aminek azóta is csodájára járnak baráti körökben!

 

 

És most itt vagyunk, négy hónappal a kilépési folyamat megindítása után, és még mindig DK-tag vagyok. Annyira, hogy ha akarnék, simán odamehetnék trollkodni a taggyűlésükre.

 

Mi ehelyett inkább úgy döntöttünk, megérdeklődjük, mégis miért őrölnek ennyire csigalassan a DK malmai. Szabó Attila, a DK 8. választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a taggyűlési meghívót ő küldte ki egy központi rendszeren keresztül. A központi rendszer itt azt jelenti, hogy a címzetteket nem lehet külön-külön kiválogatni, így a levelet minden, a tagsági nyilvántartásban szereplő érintett megkapja.

 

Ebből a nyilvántartásból nem sikerült törölni engem az elmúlt hónapokban, így jutott el hozzám is a levél.

 

És hogy miért nem? Mert Szabó Attila – elmondása szerint – nem főállású politikus, és a munkahelyi és a magánéleti elfoglaltságok, valamint az önkormányzati kampány annyira lefoglalta, hogy egész egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, nem tudott erre koncentrálni. Mindenesetre a mostani érdeklődésem után Szabó megerősítette, hogy ismét kezdeményezte a nyilvántartásból való törlésemet.

 

Talán most már sikerülni is fog. De ha még ezután sem tudom magamat kirúgatni a DK-ból, már tényleg csak egyetlen lehetőségem marad:

 

ha tetszik, ha nem, be kell lépjek a többes tagságot engedélyező Fideszbe, és így kell magam összeférhetetlenné tenni a DK-val, ahol más pártnak nem lehet tagja az ember.

 

Csak aztán nehogy véletlen csöbörből vödörbe essek.

 

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden hétvégén elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás