+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. december 10. kedd, 19:11
A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból.

Igencsak nagyot néztem hétfő délután, amikor bepottyant a fiókomba egy levél a DK-tól, amiben meghívtak a december közepén tartandó taggyűlésükre.

 

 

Hogy miért is kapok ilyen levelet? Mert még nyáron beléptem a pártba, before it was cool. Na, nem ám azzal a szándékkal, hogy innentől a DK-nak segítsek, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsiak voltunk, hogy hogyan zajlik a tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, milyen kérdéseket tesznek fel, és vajon hogyan befolyásolja a tagsági kérelem elbírálását, ha fény derül az azonnalis hátteremre.

 

A poénnak induló kísérlet végül olyan jól sikerült, hogy még azelőtt megkaptam a párttagságot, hogy a helyi DK-sok egyáltalán találkoztak volna velem.

 

Mindezt ebben cikkemben meg is írtam.

 

Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Magam is mindent megtettem ezért: a DK alapszabálya szerint „a kilépési szándékot – írásban, vagy a Demokratikus Koalíció tagnyilvántartási rendszerében rögzítve elektronikus úton – a választókerületi szervezet elnökségéhez kell bejelenteni”. Mivel a tagnyilvántartási rendszerhez nem volt hozzáférésem, így augusztus 11-én, a cikk megjelenése után két nappal e-mailben küldtem el a kilépési kérelmemet a DK 8. választókerületi elnökének, Szabó Attilának, aki jelezte is, hogy intézi a kilépésemet.

 

 

Ezek után mondanom sem kell, mennyire meglepődtem, amikor október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban.

 

Még egy laminált tagkártyát is kaptam, aminek azóta is csodájára járnak baráti körökben!

 

 

És most itt vagyunk, négy hónappal a kilépési folyamat megindítása után, és még mindig DK-tag vagyok. Annyira, hogy ha akarnék, simán odamehetnék trollkodni a taggyűlésükre.

 

Mi ehelyett inkább úgy döntöttünk, megérdeklődjük, mégis miért őrölnek ennyire csigalassan a DK malmai. Szabó Attila, a DK 8. választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a taggyűlési meghívót ő küldte ki egy központi rendszeren keresztül. A központi rendszer itt azt jelenti, hogy a címzetteket nem lehet külön-külön kiválogatni, így a levelet minden, a tagsági nyilvántartásban szereplő érintett megkapja.

 

Ebből a nyilvántartásból nem sikerült törölni engem az elmúlt hónapokban, így jutott el hozzám is a levél.

 

És hogy miért nem? Mert Szabó Attila – elmondása szerint – nem főállású politikus, és a munkahelyi és a magánéleti elfoglaltságok, valamint az önkormányzati kampány annyira lefoglalta, hogy egész egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, nem tudott erre koncentrálni. Mindenesetre a mostani érdeklődésem után Szabó megerősítette, hogy ismét kezdeményezte a nyilvántartásból való törlésemet.

 

Talán most már sikerülni is fog. De ha még ezután sem tudom magamat kirúgatni a DK-ból, már tényleg csak egyetlen lehetőségem marad:

 

ha tetszik, ha nem, be kell lépjek a többes tagságot engedélyező Fideszbe, és így kell magam összeférhetetlenné tenni a DK-val, ahol más pártnak nem lehet tagja az ember.

 

Csak aztán nehogy véletlen csöbörből vödörbe essek.

 

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák főváros vörös-zöld kormánya bejelentette: egy-egy utcát teljesen átadnak a gyalogosoknak.

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás