Ki gondolta volna, hogy ilyen kutya nehéz lesz kirúgatni magam a DK-ból?

Szerző: Petróczi Rafael
2019.12.10. 19:11

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból.

Ki gondolta volna, hogy ilyen kutya nehéz lesz kirúgatni magam a DK-ból?

Igencsak nagyot néztem hétfő délután, amikor bepottyant a fiókomba egy levél a DK-tól, amiben meghívtak a december közepén tartandó taggyűlésükre.

Hogy miért is kapok ilyen levelet? Mert még nyáron beléptem a pártba, before it was cool. Na, nem ám azzal a szándékkal, hogy innentől a DK-nak segítsek, hanem egyszerűen azért, mert kíváncsiak voltunk, hogy hogyan zajlik a tagfelvételi eljárás, kik interjúztatnak, milyen kérdéseket tesznek fel, és vajon hogyan befolyásolja a tagsági kérelem elbírálását, ha fény derül az azonnalis hátteremre.

A poénnak induló kísérlet végül olyan jól sikerült, hogy még azelőtt megkaptam a párttagságot, hogy a helyi DK-sok egyáltalán találkoztak volna velem.

Mindezt ebben cikkemben meg is írtam.

Azt gondolná az ember, ilyen előzmények után rekordsebességgel rúgják ki az embert a pártból. Magam is mindent megtettem ezért: a DK alapszabálya szerint „a kilépési szándékot – írásban, vagy a Demokratikus Koalíció tagnyilvántartási rendszerében rögzítve elektronikus úton – a választókerületi szervezet elnökségéhez kell bejelenteni”. Mivel a tagnyilvántartási rendszerhez nem volt hozzáférésem, így augusztus 11-én, a cikk megjelenése után két nappal e-mailben küldtem el a kilépési kérelmemet a DK 8. választókerületi elnökének, Szabó Attilának, aki jelezte is, hogy intézi a kilépésemet.

Ezek után mondanom sem kell, mennyire meglepődtem, amikor október végén nem arról kaptam hivatalos levelet, hogy végre kizártak a DK-ból, hanem ellenkezőleg, hogy üdvözölnek a pártban.

Még egy laminált tagkártyát is kaptam, aminek azóta is csodájára járnak baráti körökben!

És most itt vagyunk, négy hónappal a kilépési folyamat megindítása után, és még mindig DK-tag vagyok. Annyira, hogy ha akarnék, simán odamehetnék trollkodni a taggyűlésükre.

Mi ehelyett inkább úgy döntöttünk, megérdeklődjük, mégis miért őrölnek ennyire csigalassan a DK malmai. Szabó Attila, a DK 8. választókerületi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a taggyűlési meghívót ő küldte ki egy központi rendszeren keresztül. A központi rendszer itt azt jelenti, hogy a címzetteket nem lehet külön-külön kiválogatni, így a levelet minden, a tagsági nyilvántartásban szereplő érintett megkapja.

Ebből a nyilvántartásból nem sikerült törölni engem az elmúlt hónapokban, így jutott el hozzám is a levél.

És hogy miért nem? Mert Szabó Attila – elmondása szerint – nem főállású politikus, és a munkahelyi és a magánéleti elfoglaltságok, valamint az önkormányzati kampány annyira lefoglalta, hogy egész egyszerűen elfelejtődött a kilépésem ügye, nem tudott erre koncentrálni. Mindenesetre a mostani érdeklődésem után Szabó megerősítette, hogy ismét kezdeményezte a nyilvántartásból való törlésemet.

Talán most már sikerülni is fog. De ha még ezután sem tudom magamat kirúgatni a DK-ból, már tényleg csak egyetlen lehetőségem marad:

ha tetszik, ha nem, be kell lépjek a többes tagságot engedélyező Fideszbe, és így kell magam összeférhetetlenné tenni a DK-val, ahol más pártnak nem lehet tagja az ember.

Csak aztán nehogy véletlen csöbörből vödörbe essek.

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek