Barack Obama szerint a nők nem tökéletesek, de vitathatatlanul jobbak, mint a férfiak

Szerző: Petróczi Rafael
2019.12.16. 19:52

Legalábbis akkor biztosan, ha egy országot kell vezetni.

Barack Obama szerint a nők nem tökéletesek, de vitathatatlanul jobbak, mint a férfiak

Egy szingapúri beszélgetésen fejtette ki a volt amerikai elnök a nézeteit a nők vezetői képességeiről. Szerinte a világ sokkal szebb hely lenne, ha azt nők irányítanák. Mint azt az esemény női résztvevőihez szólva elmondta:

„Csak szeretném, ha tudnátok, nem vagytok ti sem tökéletesek, de azt tudom mondani, vitathatatlanul jobbak vagytok nálunk [férfiaknál].

Teljesen biztos vagyok benne, ha két évig a földön minden nemzetet nők irányítanának, szignifikáns javulást látnátok szinte minden téren… Az életszínvonalban és [más] eredményekben.”

A demokrata politikus arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a politikába vezetőként, elmondta, hisz abban, hogy a vezetőknek félre kell állniuk, amikor eljön az idejük.

„Ha körbenézünk a világban, és megnézzük a problémákat, általában idős embereket, idős férfiakat látunk, akik nem mennek el az útból”

– fejtette ki véleményét Obama azon férfi politikus társairól, akik ragaszkodnak hatalmi pozíciójukhoz.

Végezetül a korábbi amerikai elnök azt is elmondta, szerinte fontos, hogy a politikai vezetők próbálják emlékeztetni magukat: nem azért vannak ott, ahol, hogy ott legyenek egész életükben, hogy a saját jelentőségüket vagy hatalmukat fenntartsák, hanem hogy elvégezzenek egy munkát.

NYITÓKÉP: Barack Obama feleségével, Michelle Obamával táncol 24. házassági évfordulójuk alkalmából. Barack Obama / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek