+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. december 16. hétfő, 19:52
Legalábbis akkor biztosan, ha egy országot kell vezetni.

Egy szingapúri beszélgetésen fejtette ki a volt amerikai elnök a nézeteit a nők vezetői képességeiről. Szerinte a világ sokkal szebb hely lenne, ha azt nők irányítanák. Mint azt az esemény női résztvevőihez szólva elmondta:

 

„Csak szeretném, ha tudnátok, nem vagytok ti sem tökéletesek, de azt tudom mondani, vitathatatlanul jobbak vagytok nálunk [férfiaknál].

 

Teljesen biztos vagyok benne, ha két évig a földön minden nemzetet nők irányítanának, szignifikáns javulást látnátok szinte minden téren… Az életszínvonalban és [más] eredményekben.”

 

A demokrata politikus arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a politikába vezetőként, elmondta, hisz abban, hogy a vezetőknek félre kell állniuk, amikor eljön az idejük.

 

„Ha körbenézünk a világban, és megnézzük a problémákat, általában idős embereket, idős férfiakat látunk, akik nem mennek el az útból”

 

– fejtette ki véleményét Obama azon férfi politikus társairól, akik ragaszkodnak hatalmi pozíciójukhoz.

 

Végezetül a korábbi amerikai elnök azt is elmondta, szerinte fontos, hogy a politikai vezetők próbálják emlékeztetni magukat: nem azért vannak ott, ahol, hogy ott legyenek egész életükben, hogy a saját jelentőségüket vagy hatalmukat fenntartsák, hanem hogy elvégezzenek egy munkát.

 

NYITÓKÉP: Barack Obama feleségével, Michelle Obamával táncol 24. házassági évfordulójuk alkalmából. Barack Obama / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sajnos nemcsak a fertőzöttek, hanem a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szorulók száma is hatalmasat ugrott.

Az alapvetően olvasói videókat újraközlő Nextának a hatóságok szerint az a bűne, hogy „szélsőséges tartalmat” gyárt.

A Cambridge Egyetem kutatása szerint egy generáció sem ábrándult még ki annyira a demokráciából, mint a mai fiatal felnőtteké. Az Orbán Viktorhoz hasonló populista politikusok azonban visszaadhatják a demokráciába vetett hitüket.

Olaszországban is folyamatosan növekszik a fertőzésszám. Noha a kormány azt ígéri: sem az iskolákat nem fogja bezárni, sem kijárási tilalmat nem fog bevezetni, egyes régiók megtették ezeket a lépéseket.

Egy tiroli szállodatulajdonos felvetette: ha novemberben nem jön részleges lockdown a nyugat-ausztriai tartományban, a fertőzések növekedése nem állítható meg, ami a téli síszezon teljes összeomlását jelentené.

Közben a lakhatási támogatások 90 százaléka jómódú családokhoz kerül. Interjú a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezetőjével.

A Politico által megszerzett felmérés az Európai Parlament megrendelésére készült, a jogállamisági feltételt az egész EU lakossága is inkább támogatja, mint ellenzi.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás