+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. december 16. hétfő, 19:52
Legalábbis akkor biztosan, ha egy országot kell vezetni.

Egy szingapúri beszélgetésen fejtette ki a volt amerikai elnök a nézeteit a nők vezetői képességeiről. Szerinte a világ sokkal szebb hely lenne, ha azt nők irányítanák. Mint azt az esemény női résztvevőihez szólva elmondta:

 

„Csak szeretném, ha tudnátok, nem vagytok ti sem tökéletesek, de azt tudom mondani, vitathatatlanul jobbak vagytok nálunk [férfiaknál].

 

Teljesen biztos vagyok benne, ha két évig a földön minden nemzetet nők irányítanának, szignifikáns javulást látnátok szinte minden téren… Az életszínvonalban és [más] eredményekben.”

 

A demokrata politikus arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a politikába vezetőként, elmondta, hisz abban, hogy a vezetőknek félre kell állniuk, amikor eljön az idejük.

 

„Ha körbenézünk a világban, és megnézzük a problémákat, általában idős embereket, idős férfiakat látunk, akik nem mennek el az útból”

 

– fejtette ki véleményét Obama azon férfi politikus társairól, akik ragaszkodnak hatalmi pozíciójukhoz.

 

Végezetül a korábbi amerikai elnök azt is elmondta, szerinte fontos, hogy a politikai vezetők próbálják emlékeztetni magukat: nem azért vannak ott, ahol, hogy ott legyenek egész életükben, hogy a saját jelentőségüket vagy hatalmukat fenntartsák, hanem hogy elvégezzenek egy munkát.

 

NYITÓKÉP: Barack Obama feleségével, Michelle Obamával táncol 24. házassági évfordulójuk alkalmából. Barack Obama / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás