+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. december 16. hétfő, 19:52
Legalábbis akkor biztosan, ha egy országot kell vezetni.

Egy szingapúri beszélgetésen fejtette ki a volt amerikai elnök a nézeteit a nők vezetői képességeiről. Szerinte a világ sokkal szebb hely lenne, ha azt nők irányítanák. Mint azt az esemény női résztvevőihez szólva elmondta:

 

„Csak szeretném, ha tudnátok, nem vagytok ti sem tökéletesek, de azt tudom mondani, vitathatatlanul jobbak vagytok nálunk [férfiaknál].

 

Teljesen biztos vagyok benne, ha két évig a földön minden nemzetet nők irányítanának, szignifikáns javulást látnátok szinte minden téren… Az életszínvonalban és [más] eredményekben.”

 

A demokrata politikus arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a politikába vezetőként, elmondta, hisz abban, hogy a vezetőknek félre kell állniuk, amikor eljön az idejük.

 

„Ha körbenézünk a világban, és megnézzük a problémákat, általában idős embereket, idős férfiakat látunk, akik nem mennek el az útból”

 

– fejtette ki véleményét Obama azon férfi politikus társairól, akik ragaszkodnak hatalmi pozíciójukhoz.

 

Végezetül a korábbi amerikai elnök azt is elmondta, szerinte fontos, hogy a politikai vezetők próbálják emlékeztetni magukat: nem azért vannak ott, ahol, hogy ott legyenek egész életükben, hogy a saját jelentőségüket vagy hatalmukat fenntartsák, hanem hogy elvégezzenek egy munkát.

 

NYITÓKÉP: Barack Obama feleségével, Michelle Obamával táncol 24. házassági évfordulójuk alkalmából. Barack Obama / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás