Négy év börtönre ítélték az influencert illegális szépséginjekciók miatt

Szerző: Fekő Ádám
2019.11.17. 08:38

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Négy év börtönre ítélték az influencert illegális szépséginjekciók miatt

Négy év börtönt kapott egy Instagramon influencerként futó nő, miután illegális szépségipari cikkekkel kereskedett - írja a CNN. A bochumi bírósák szóvivője, Michael Regaag elmondta, a 29 éves nő hialuronsavat fecskendezett legalább 35 nő orrába és ajkába szuperhatásos töltőanyagként – írja a CNN. Ennek tényleg van ráncfeltöltő hatása, de értelemszerűen nem arra találták ki, hogy influencerek fecskendezzék be.

A német törvények szerint nem lehet kiadni, pontosan melyik szupersztárról van szó, de az biztos, hogy terhes nőről van szó, akinek nagyjából 100 ezer követője volt – ezzel amúgy még Magyarosrzágon sem számítana igazán nagy névnek.

A nő 350-400 euróért árulta a szolgáltatást (nagyjából 110-150 ezer forint), először az otthonában, később pedig hotelekben, ahol egy szobát várónak, egyet pedig a kezelésekhez vett ki.
 

A nő se maszkot, se kesztyűt nem viselt, és még a legalapvetőbb higiéniai elvárásoknak sem felelt meg, az ügyfelei komoly része pedig meg is szenvedte ezt, és duzzanatokról panaszkodtak az injekciózások után. A bírósák szerint valószínűleg több, mint 35 ügyfele volt, és nagyjából 150 millió forintnak megfelelő pénzt szerezhetett. Ebből most 73 ezer eurót, azaz 25 millióra már biztosan vissza kell fizetnie az elmaradt adók miatt.

A nőt ideiglenesen kiengedték őrizetéből, hogy megszülje gyerekét, és csak utána üli le a teljes idejét, viszont úgy tűnik, hogy családi vállalkozásról van szó, ugyanis hamarosan kezdődik a nő unokatestvérének is a tárgyalása ugyanezekkel a vádakkal.

Magyarországon még nem volt hasonló ügy, és úgy általában az közösségi médián látható reklámokat is csak mostanában kezdték el szabályozni: Kasza Tibornál idén áprilisban kezdett vizsgálódni a Gazdasági Versenyhivatal, de Rubint Rékát meg is büntették. Közben az Instagram beígérte, hogy eltüntetni a szépészeti beavatkozást promózó hirdetéseket.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek