Porszívóval rabolt több, mint 2 millió forintnyi készpénzt, az ottfelejtett szemüvege buktatta le

Szerző: Vass Csaba
2021.01.27. 07:18

Pedig megvolt minden: autóban várakozó bűntárs, beépített ember, pénzszívó porszívó, csak az elhagyott szemüveg és egy szemfüles optikus tett keresztbe.

Porszívóval rabolt több, mint 2 millió forintnyi készpénzt, az ottfelejtett szemüvege buktatta le

Cseles rablást eszelt ki egy Németországában dolgozó román állampolgárságú vendégmunkás még 2019-ben, amikor három társával együtt úgy döntött, hogy játékpisztoly és porszívó segítségével kirabolja a németországi Baden-Württemberg tartományi Tauberbischofsheim település egyik szupermarketjének széfjét.

 

A négy elkövető közül ketten behatoltak a szupermarketbe, egyik társuk a helyszín bejárata előtt várakozott autóval, másik társuk meg éppen a szupermarket egyik dolgozója volt,

 

akivel eljátszatták, hogy arra kényszerítik őt, hogy vezesse be a rablókat a szupermarket széfjéhez.

 

A rablók azzal nem számoltak, hogy beépített társuk mellett lesz még egy alkalmazott az üzlethelyiségben, akit kénytelenek voltak így a náluk lévő játékpisztollyal megfenyegetni és egy székhez kötözni.

 

Miután sikeresen eljutottak a széfhez, a 30 éves román állampolgárságú rabló

 

az otthonról hozott porszívójával igyekezett begyűjteni annak tartalmát. Összesen 56 870 eurót (kicsivel több, mint 2 millió forintot) sikerült összeporszívóznia.

 

A rablás után, a két elkövető és az autóban várakozó társuk elhagyták a helyszínt, míg a beépített negyedik társuk riasztotta a rendőrséget.

 

A sebtében távozó rablók azonban elkövettek egy hibát, ugyanis a porszívóval érkező férfi a helyszínen felejtette a szemüvegét, a helyi sajtó szerint pedig

 

a rendőrség emiatt bevont egy helybéli optikust is a nyomozásba, akinek a segítségével sikerült beazonosítani a szemüveg tulajdonosát,

 

majd annak letartóztatása után eljutottak a társaihoz, köztük a beépített szupermarketi dolgozóhoz is. A román állampolgárságú elkövetőt alapfokon 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a német bíróság, ami ellen fellebbezhet, társai tárgyalására a későbbiekben kerül sor.

 

A porszívós rabló az ítélet kihirdetésekor elsírta magát, és azt állította: a pénzre azért volt szüksége, mert drogproblémái miatt tartozásokat halmozott fel, továbbá segíteni szeretettt volna otthon maradt édesanyján, illetve egy repülőjegyet vásárolni, amivel hazautazhatott volna.

 

NYITÓKÉP: Vader Kush / Pixabay

 

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek