+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 27. szerda, 07:18
Pedig megvolt minden: autóban várakozó bűntárs, beépített ember, pénzszívó porszívó, csak az elhagyott szemüveg és egy szemfüles optikus tett keresztbe.

Cseles rablást eszelt ki egy Németországában dolgozó román állampolgárságú vendégmunkás még 2019-ben, amikor három társával együtt úgy döntött, hogy játékpisztoly és porszívó segítségével kirabolja a németországi Baden-Württemberg tartományi Tauberbischofsheim település egyik szupermarketjének széfjét.

 

A négy elkövető közül ketten behatoltak a szupermarketbe, egyik társuk a helyszín bejárata előtt várakozott autóval, másik társuk meg éppen a szupermarket egyik dolgozója volt,

 

akivel eljátszatták, hogy arra kényszerítik őt, hogy vezesse be a rablókat a szupermarket széfjéhez.

 

A rablók azzal nem számoltak, hogy beépített társuk mellett lesz még egy alkalmazott az üzlethelyiségben, akit kénytelenek voltak így a náluk lévő játékpisztollyal megfenyegetni és egy székhez kötözni.

 

Miután sikeresen eljutottak a széfhez, a 30 éves román állampolgárságú rabló

 

az otthonról hozott porszívójával igyekezett begyűjteni annak tartalmát. Összesen 56 870 eurót (kicsivel több, mint 2 millió forintot) sikerült összeporszívóznia.

 

A rablás után, a két elkövető és az autóban várakozó társuk elhagyták a helyszínt, míg a beépített negyedik társuk riasztotta a rendőrséget.

 

A sebtében távozó rablók azonban elkövettek egy hibát, ugyanis a porszívóval érkező férfi a helyszínen felejtette a szemüvegét, a helyi sajtó szerint pedig

 

a rendőrség emiatt bevont egy helybéli optikust is a nyomozásba, akinek a segítségével sikerült beazonosítani a szemüveg tulajdonosát,

 

majd annak letartóztatása után eljutottak a társaihoz, köztük a beépített szupermarketi dolgozóhoz is. A román állampolgárságú elkövetőt alapfokon 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a német bíróság, ami ellen fellebbezhet, társai tárgyalására a későbbiekben kerül sor.

 

A porszívós rabló az ítélet kihirdetésekor elsírta magát, és azt állította: a pénzre azért volt szüksége, mert drogproblémái miatt tartozásokat halmozott fel, továbbá segíteni szeretettt volna otthon maradt édesanyján, illetve egy repülőjegyet vásárolni, amivel hazautazhatott volna.

 

NYITÓKÉP: Vader Kush / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás